EYT’liler “Biz buradayız” dedi

EYT’liler “Biz buradayız” dedi
Seçim öncesi iktidar partilerinin sorunlarını çözmek için söz verdiği, seçimden sonra çözüme yanaşmadığı, emeklilikte yaşa takılanlar İstanbul Maltepe’de bir miting düzenledi. EYT Federasyonu’nun çağrısı üzerine...

Seçim öncesi iktidar partilerinin sorunlarını çözmek için söz verdiği, seçimden sonra çözüme yanaşmadığı, emeklilikte yaşa takılanlar İstanbul Maltepe’de bir miting düzenledi. EYT Federasyonu’nun çağrısı üzerine Türkiye’nin değişik illerinden binlerce kişi seslerini duyurabilmek için miting alanına akın etti.

“EYT SANDIKTA HESAP SORACAK”
“Varız, biriz, buradayız” diyen EYT’lilerin mitinginde, “Bizimkisi bir hak mücadelesi” yazılı pankartlar yer aldı. Mitingde sık sık “Hükümet nerede, EYT burada”, “Edirne’den Kars’a, Jüpiterden Marsa, eğer adalet varsa, çıksın artık bu yasa, duysun bizi Ankara” sloganları atıldı.

SİYASİ PARTİLER DE DESTEK VERDİ
Maltepe’de yapılan mitinge Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP, İYİ Parti milletvekilleri ve Gelecek Partili yöneticiler destek verdi. Mitinge Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katıldı.

Mitingde konuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Birlikte bu davanın sonucunu getireceğiz. İyi ki varsınız. ‘Varız’ dedik, ‘biriz’ dedik ‘birlikteyiz ve işte bugün buradayız’ diyerek Maltepe’den sesimizi yükseltiyoruz. Siyaset yapmıyoruz. Sonuç alana kadar da mücadelemize devam edeceğiz” dedi.