EYT’LİLER EVLERİNE SIĞAMADI

EYT’LİLER EVLERİNE SIĞAMADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra vatandaşlar SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yüklenme sebebiyle e-Devlet’e de erişim zorluğu yaşanıyor. SGK ise açıklamasında söz konusu düzenlemenin yasalaşma...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra vatandaşlar SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yüklenme sebebiyle e-Devlet’e de erişim zorluğu yaşanıyor. SGK ise açıklamasında söz konusu düzenlemenin yasalaşma sürecini tamamlamadığını belirterek, “Kendisini uzman olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır” dedi.



KUYRUKLAR BİTMEDİ
EYT’den yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin yararlanarak emekli olması bekleniyor. AKP lideri Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra prim günlerini hesaplatmak ve borçlanma işlemlerini yapmak için EYT’liler SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe vermek ve hizmet döküm güncellemesi yapmak isteyenler, ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri önünde sıraya girdi. Yüklenme sebebiyle e-Devlet’e de erişimde zorluk yaşandı.



SGK: YASA ÇIKSIN EN KISA SÜREDE AYLIK BAĞLARIZ
Yaşanan yoğunluk üzerine SGK bir açıklama yayımladı. Söz konusu düzenleme yasalaşma sürecini tamamlamadan çok sayıda vatandaşın gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile kurumlarından aylık talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Kendisini uzman olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.”