EYT'liye ilk maaş nisan ayında

EYT'liye ilk maaş nisan ayında
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’ye mart ayı içinde başvuranların ilk maaşlarını nisan ayında alacağını, mayıs ayında tüm EYT'lilere maaşlarının ödenmiş olacağını açıkladı.Çalışma Bakanı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’ye mart ayı içinde başvuranların ilk maaşlarını nisan ayında alacağını, mayıs ayında tüm EYT'lilere maaşlarının ödenmiş olacağını açıkladı.

Çalışma Bakanı Ülke TV'de EYT ve emekli ikramiyeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Vedat Bilgin, EYT'lilerin maaşlarını bir an önce yetiştirmek için SGK'da maaş bağlama bölümünde çalışanların mesai saatlerinin arttırıldığını açıkladı. Çalışma Bakanı, hayat pahalılığına bağlı olarak temmuz ayında asgari ücrete de ara zam yapılacağını duyurdu. Vedat Bilgin'in açıklamaları özetle şöyle:

"MARTTA BAŞVURAN EYT'LİYE İLK MAAŞ NİSANDA"

EYT'teye yaklaşık 1,5 milyon insan müracaat etti. EYT maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelinin fazla mesaini artırdık. Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak.

"MAAŞ BAĞLAMI İŞLEMİ BİTTİĞİ GÜN MAAŞLAR YATACAK"

Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz.

ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI

Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi temmuzda yaparız.