Eyy sarayın oligarkları ibret-i alem olacaksınız siz de

Eyy sarayın oligarkları ibret-i alem olacaksınız siz de
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 21:00’de sosyal medya hesabından “Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir!” notuyla bir video paylaştı.Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 21:00’de sosyal medya hesabından “Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir!” notuyla bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Eyy 5’li çete, eyy yerel oligarklar, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir!” dedi. CHP lideri, elektrik faturasını ödememek konusundaki şahsi protestosuna devam edeceğini de söyledi.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
“Buradan 5’li çeteye de bir lafım olsun. Eyy 5’li çete. Siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız. Saraydaki şahıs Putin’den ne öğrendiyse, sizinle de onu uygulamak istiyor. Gittiniz İngiltere’den mahalleler satın aldınız. Villalar satın aldınız. Bankalar kurdunuz. Paralarınızı oralara taşıyorsunuz, taşımaya da devam ediyorsunuz. Oralarda paranızın güvende olacağını mı zannediyorsunuz? Bakın Putin’in oligarklarına ne oldu? Rusya’dan kaçırdıkları paraları söke söke alıyorlar. Bütün malvarlıklarına, parayı kaçırdıkları ülkeler el koydu. Batı, Rus oligarkların mal varlıklarını hedef alan özel birim kurdu. Teker teker avlıyorlar. Aslında kimin parası o? Rus halkının sevgili halkım, Rus halkının parası… Eyy yerel oligarklar, size mi yedirecekler zannediyorsunuz? Halkın parasını çaldınız, çaldığınız parayı da Batılı, ‘nasıl yeriz’ diye tetikte bekliyor. Sizi izliyor. Size de huzur yok. Size de uyku yok. İbret-i alem olacaksınız siz de… Sizi harambaşları sizi.. Ama benim asıl derdim, siz de değilsiniz aslında. Benim derdim kaçırdığınız bu halkın parasıdır. O parayı ait oldukları topraklara, yani bu güzel ülkemize geri kazandıracağız. Sizin gözünüzün yaşına bakan namerttir. Haydi iyi akşamlar.”