F-16’lı gözdağı

F-16’lı gözdağı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, TSK’ya ait F-16’ların operasyonlara katıldığı yönündeki iddialarla ilgili konuştu, “Bizdeki Türk F-16’lar tatbikat için gelenler. Ancak bize...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, TSK’ya ait F-16’ların operasyonlara katıldığı yönündeki iddialarla ilgili konuştu, “Bizdeki Türk F-16’lar tatbikat için gelenler. Ancak bize dışardan müdahale olursa, Türk F-16’ları semada görecekseniz” ifadelerini kullandı.
ABD’nin arabuluculuğunda Bakü ile Erivan arasında dün sabah saatlerinde ilan edilen üçüncü ateşkesi Ermenistan’ın birkaç dakika içinde bozduğunu söyleyen İlham Aliyev, “Biz esirlerin, cenazelerin değiştirilmesi için ateşkese razı olduk. Ermenistan birkaç dakika sonra ateşkesi bozdu. Ateşkes isteyenler Ermenistan’a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir” ifadelerini kullandı.
‘NEREDEN GELİYOR BUNLARIN PARASI’
“Ermenistan destekçileri size diyorum” diye devam eden Aliyev, “Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar. Ermenistan’ın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?” şeklinde konuştu.

ATEŞKES İLK SAATTE BOZULDU

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 3. kez yürürlüğe giren insani ateşkes birinci saati dolmadan bozuldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ateşkesin başlamasının hemen sonrasında Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ettiğini duyurdu. Ermenistan tarafı ise ihlal iddialarını reddederek, aynı suçlamayı Azerbaycan’a yöneltti. Daha önce ilan edilen ateşkeslerde de taraflar birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlamıştı.