“F16’lar için irade ABD yönetiminde”

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 17, 2023 / 12:27

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’den satın alınacak F-16’lar ile ilgili askeri müzakerelerin tamamlandığını belirterek, “Her düzeyde, yönetimle; anlaşmalar sağlandı. Burada irade yönetimde; yönetim, kararlı durursa herhangi bir sorun yaşanmaz” dedi.

Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç ile birlikte dün basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, ABD ziyareti ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Çarşamba günü Sayın Blinken ile stratejik mekanizma toplantısının bakanlar düzeyinde ikinci toplantısını gerçekleştireceğiz. Beraber gündemimizde belirlediğimiz konuları değerlendireceğiz. Bunlardan bir tanesi de F-35 (F-16). Ama F-35’in (F-16) dışında da ikili düzeyde, bölgesel düzeyde değerlendireceğimiz konular var.
F-35 (F-16) ile ilgili askeri müzakereler tamamlandı. ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’na gönderdi. Şimdi Dışişleri Bakanlığı, yani yönetim; Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla gayrı resmi bir şekilde Kongre’ye bildirimde bulundu. Bir iki itiraz var ama özellikle bir senatör, sürekli itirazını gündeme getiriyor. Biz sorunsuz bir şekilde geçmesini arzu ederiz. Her düzeyde, yönetimle; anlaşmalar sağlandı. Özellikle yönetimin; bunun sadece Türkiye için değil, NATO için de önemli olduğunu vurgulaması aynı şekilde önemlidir. Burada irade yönetimde. Yönetim, kararlı durursa herhangi bir sorun yaşanmaz. Ama daha önce de söyledik. Biz öyle şartlı, elimizi kolumu bağlayan bir şekilde herhangi bir ülkede ürün almak istemeyiz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top