Fahrettin Altun: Milletimiz terör örgütleriyle beraber seçim kampanyası yürütenlere cevabını 14 Mayıs'ta verdi

Fahrettin Altun: Milletimiz terör örgütleriyle beraber seçim kampanyası yürütenlere cevabını 14 Mayıs'ta verdi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Büyük Türkiye Vizyonu Paneli’nde konuştu. Altun, "Maalesef bu millet, terör örgütlerinin kendisine destek açıkladığı bir Cumhurbaşkanı adayına da şahit oldu. Ancak...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Büyük Türkiye Vizyonu Paneli’nde konuştu. Altun, "Maalesef bu millet, terör örgütlerinin kendisine destek açıkladığı bir Cumhurbaşkanı adayına da şahit oldu. Ancak milletimiz terör örgütleriyle beraber seçim kampanyası yürütenlere cevabını 14 Mayıs'ta verdi ve inanıyoruz ki 28 Mayıs’ta da çok güçlü bir şekilde vereceği cevapla da böyle bir tabloyu asla kabul etmediğini ve etmeyeceğini milletimiz bir kez daha gösterecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu görüntülere ilişkin “Ama montaj ama şu ama bu” ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da görüntüleri “Videonun gerçek olup olmamasının bir önemi yok” açıklamasıyla savundu. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise görüntüleri “Kıvrak zekalı gençlerin kurguladığı video” olarak tanımladı.

"Terör örgütlerinin destek açıkladığı bir cumhurbaşkanı adayına da şahit olduk"

Altun şöyle konuştu:

"Türkiye bundan sonra da hiçbir şekilde terörle mücadeleden taviz vermeyecektir. Ancak belirtmek zorundayım ki, bulunduğumuz süreçlerde, malumunuz bir seçim sürecindeyiz, bu seçim süreçlerinde terör örgütlerine umut vadeden bir muhalefet çizgisinin var olduğunu da yine üzülerek gördük. Maalesef bu millet, terör örgütlerinin kendisine destek açıkladığı bir Cumhurbaşkanı adayına da şahit oldu. İşin hazin yanı ise bunlardan, 'Bizim terör örgütlerinin desteğine ihtiyacımız yok, biz bu açıklamalardan beriyiz' gibi bir reddiyeyi de duymadık, ne yazık ki duyamadık. Bu da milletimiz tarafından terör örgütleriyle kol kola olmalarının zımni bir kabulü olarak algılandı. Terör örgütünün ve onun siyasi uzantısının söylemlerinin, bir muhalefet partisi ve onun Cumhurbaşkanı adayınca dillendirilmesi, Türk demokrasisine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu iş birliği ortaya döküldüğünde ise sarıldıkları yalanlarla, dezenformasyonlarla ve hatta iftiralarla siyaset sahnesini de ne yazık ki kirletmeye çalıştılar. Ancak milletimiz terör örgütleriyle beraber seçim kampanyası yürütenlere cevabını 14 Mayıs'ta verdi ve inanıyoruz ki 28 Mayıs’ta da çok güçlü bir şekilde vereceği cevapla da böyle bir tabloyu asla kabul etmediğini ve etmeyeceğini milletimiz bir kez daha gösterecektir.”(ANKA)