Fahrettin Altun’un ‘pergola’sını fotoğraflama davası: Mütalaa yine değişti, hapis istendi

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 21, 2022 / 10:01

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafını çektiği iddiasıyla ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan yargılandığı davada beraat yönünde verilen mütalaa yine değiştirildi. Yeni mütalaada, Özçağdaş’ın 5 yıla kadar hapsi istendi.

Anadolu Adliyesi 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edilen davada duruşmaya, tutuksuz sanık Suat Özçağdaş ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı CHP milletvekilleri de izledi.

ÖZÇAĞDAŞ’IN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Duruşmada dosyanın asıl savcısı, bir önceki celse nöbetçi savcı tarafından sunulan beraat yönündeki mütalaayı değiştirerek, Suat Özçağdaş’ın ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma savcısı, nöbetçi savcıdan önce açıkladığı mütalaasında da Özçağdaş’ın 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Şikayetçi Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç, mütalaaya katıldıklarını belirterek Özçağdaş’ın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanık avukatının bu duruşmada değişen mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebini kabul ederek davayı 21 Eylül 2022 tarihine ertelendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top