Faiz artırımı tartışmaya kapalı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 20, 2021 / 08:45

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin banka genel müdürleriyle önceki gün yaptığı toplantıda, yeni ekonomik sistemin parametrelerinin neler olacağına ilişkin bilgilerin kısa süre içinde piyasaya aktarılacağı belirtildi.

TL’nin değer kazanımına yönelik olarak bir mekanizma açıklanacağı, kamu bankaları ile ekonomi yönetimi aracılığıyla uygulanacak bu mekanizmaya, özel sektörün de davet edildiği vurgulandı. Bloomberg’in haberine göre; Bakan Nebati’nin toplantıya başlanırken “Faiz artırımının tartışmaya kapalı olduğu” yönünde vurgu yaptığı, bunun dışındaki sürecin yönetimi için tüm önerileri dinlemeye hazır olduğunu söylediği belirtildi. Banka genel müdürlerinin ise durumdan duydukları kaygıyı dile getirdiği, sistemin zorlanabileceği alanlar konusunda uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Bakanın “Ne yaptığımızı biliyoruz. Bu konuda yeterince deneyim ve tecrübemiz var. Ekonominin sorunları 2010 yılından itibaren uygulanan yüksek faiz, düşük kur sisteminden kaynaklanıyor” dediği belirtildi.

“OFF THE RECORD BİLE SÖYLENMEZ”
Öte yandan Bakan Nebati’nin önceki günkü açıklamaları konuşulmaya devam ediyor. Bakan Nebati’nin, kayıt dışı (off the record) söylendiği öne sürülen “Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer” sözlerinin AK Parti kulislerinde tepkilere yol açtığı belirtildi. Gazete Duvar’ın kulis haberinde, AK Parti’li bir yetkilinin “Bu sözler off the record bile söylenmez” dediği aktarıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top