Faiz kararı sonrası en az 1 milyar dolar satıldı

Faiz kararı sonrası en az 1 milyar dolar satıldı
Merkez Bankası’nın (MB) bankacıların iktisadi gerekçelerle açıklamakta zorlandığı faiz indiriminin ardından piyasalar indirim döngüsünün ne hızda devam edeceğine odaklandı.  Türk lirası, TCMB'nin faiz indirimi kararı...

Merkez Bankası’nın (MB) bankacıların iktisadi gerekçelerle açıklamakta zorlandığı faiz indiriminin ardından piyasalar indirim döngüsünün ne hızda devam edeceğine odaklandı.  Türk lirası, TCMB'nin faiz indirimi kararı sonrasında dolar karşısında ikinci günde de değer kaybederek rekor düşük seviyeyi gördü. MB’nin önceki günkü indirimi sonrası dolar/TL 8,65 civarından 8,8080’e kadar yükseldi. Kur günü 8,75 civarında denge bularak tamamladı.

Dolar/TL’deki yükseliş ise esasen ay başında 8,3 seviyesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süredir istediği faiz indirimlerine başlanacağı yönündeki MB’nin yatırımcılara verdiği ilk mesajla başlamıştı.

İşlemciler dolar/TL’de dün yükselişi sınırlayan en önemli etkenin lokal döviz satışları olduğunu belirtirken, toplam dört işlemcinin tahminlerine göre dün lokaller en az 1 milyar dolar döviz sattı. Döviz satışları hem kurumsal hem de bireysellerde görüldü.

Türkiye'nin kredi temerrüt risk primi (CDS) 413 baz puana kadar tırmanırken Türkiye 10 yıllık devlet tahvili faizi son 2 günde 70 baz puana yakın yükseldi.