‘Faiz ne talimatla ne de veliahtla düşer’

‘Faiz ne talimatla ne de veliahtla düşer’
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. DEVA lideri Babacan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi: “Veliaht...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. DEVA lideri Babacan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi: “Veliaht prens gelecek, kur ve faiz düşecek. Faiz ne talimatla ne de veliahtla düşer.”

FAİZ GÜVEN İLE DÜŞER
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye gelişini ‘Hesap ne?’ sorusuyla eleştiren Babacan, “‘Veliaht prens gelecek, kur ve faiz düşecek’. Fısıltı… Faiz ne talimatla ne de veliahtla düşer. Güven ortamını oluşturmadan faizi, enflasyonu, döviz kurunu düşüremeyecekler. Bu faiz güvenle düşecek. Güven nasıl oluşturulur? Konuşunca doğruyu söyleyeceksin. Söz verince tutacaksın. Emanete hıyanet etmeyeceksin. Hukukla, adaletle hareket edeceksin. Ehliyetli, liyakatli kadrolarla çalışacaksın. Her kararını istişareyle alacaksın. Şeffaf olacaksın. Her zaman hesap vermeye hazır olacaksın. Bunu yap güveni oluştur” ifadelerine yer verdi.

‘YANILTICI BİLGİ ARAYAN BEŞTEPE’YE BAKSIN’
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen sansür yasasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Babacan, söz konusu yasayla tamamen yeni suç çeşidi uydurulduğunu söyledi.

Düzenlemeyle ‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasının getirilmek istendiğine dikkat çeken Babacan, “Sansür yasasını çıkaranlara buradan soruyorum: ‘Enflasyon yüzde 73 buçuktur’ demek mi halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymaktır? Yoksa ‘Enflasyon en az yüzde 150’ demek mi? Hangisi doğru? Hangisi halkı yanıltıcı bilgi? Sayın Erdoğan ‘Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılmış davalar falan yok’ demişti. Adalet Bakanlığı da ‘En az 35 bin 500 dava açıldı’ diyor. Yanıltıcı bilgi avcıları, hedeflerini uzaklarda aramasınlar, Beştepe’ye baksınlar” ifadelerine yer verdi.