FAİZ POLİTİKASINI TEKRAR DÜŞÜNÜN

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 10, 2022 / 08:21

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan 14. Rekabet Kongresi’nde konuştu. Başkan Turan, büyüme göstergelerinin yavaşladığını, ihracatın hız kestiğini hatırlattı, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini bir kez daha anlattı. Turan, “Yatırım için düşük faiz yeterli değil, finansmana erişim de önemli” dedi.

Orhan Turan, iş, bireysel ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında güvenilir ve kapsayıcı kuralları hayata geçirmeden hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, denetleyici ve düzenleyici kurumların özerkliği gibi alanlarda ilerleme sağlamadan ekonomiyi yeşil ve dijital dönüşüme hazırlayarak adımları rahatlıkla atabilecek bir zemin oluşmayacağını ifade etti. Turan, “Küreseldeki sorunlar ve içerideki makroekonomik istikrarsızlık ister istemez dikkatleri bugünü kurtarmaya getiriyor. Küresel likiditenin azalması ve maliyetlerin yükselmesi, ABD ve Çin ekonomilerindeki de yavaşlama ve Avrupa’daki ekonomik daralma ekonomik ufkun belirsizleşmesine yol açıyor” şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanı, enflasyonla ilgili değerlendirmesinde ise “Enflasyon dinamikleri son 4-5 yıldır bozuluyor” dedi. Turan, daha önce de enflasyonun öncelikle ele alınması gerektiğini, enflasyonist bir ortamda sürdürülebilir büyümeden söz edilemeyeceğini söylemişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top