Faize her saat 3 milyon dolar

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 13, 2022 / 08:19

TBMM Genel Kurulu’nda dün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bütçeleri görüşüldü. CHP’nin ekonomi politikaları, işveren sendikaları ve kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Genel Kurul’da Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TBMM Genel Kurulu’nda, “TÜİK’in makyajlı marketlerinde bile gıda enflasyonu yüzde 102,5. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar 200 lira olan elektrik faturası, şimdi 402 lira geliyor. Geçtiğimiz yıl bin lira olan doğal gaz faturası, bu yıl 2 bin 634 lira geliyor. Saray, enflasyonla milletin belini kırdı, şimdi ‘Enflasyonun boynunu kıracağız’ diyor” dedi.

Öztrak, “Milletin alın teri, göz nuru kimlerin kursağına girdi? Birini söyleyeyim. Milletten toplanan 2 trilyon 707 milyar doların 530 milyar doları faiz lobilerinin kursağına gitti. Her ay 2 milyar 227 milyon dolar, her gün 73 milyon 230 bin dolar, her saat 3 milyon 51 bin dolar, milletin cebinden alındı, faiz lobilerinin kursağına kondu” diye konuştu.

Haber ajansı ANKA’nın aktardığına göre Öztrak’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
· AK Parti Genel Başkanı, millete yıllarca ‘2023 hedefleri’ dedi. Bunları 2011’de önce seçim beyannamesine koydu, daha sonra devletin kalkınma planlarına yazdı; yüce Meclis’e sundu, resmi taahhüt haline getirdi. Meydanlarda, salonlarda sürekli bunları anlattı. Milletten, bu hedeflere ulaşmak için yıllarca oy istedi. Oyları peşin peşin aldı, verdiği sözleri de milletin veresiye defterine yazdırdı. Bugün 2023 bütçesini konuşuyoruz. Hakikat zamanı geldi. 2023’e sadece 19 gün kaldı.

TÜRKİYE İLK 20 EKONOMİ LİGİNDEN DÜŞME SINIRINDA
· Şimdi biz, milletin kürsüsünden soruyoruz; ‘2023 yılında gayri safi yurt içi hasıla büyüklüğü bakımından dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer almayı vadettiniz. 2023’e üç haftadan az kaldı. Peki neredeyiz?’ Bırakın ilk onu, Türkiye, ilk 20 ekonomi liginden düşme sınırında. Bu, nasıl bir beceriksizliktir?

BECERİKSİZLİĞİN DANİSKASI
· Milletimize, ‘Gelirini en az 2 trilyon dolar yapacağız’ dediniz. Peki ne oldu? Hadi diyelim dünyada salgın oldu. Rusya, Ukrayna’yı işgal etti. Küresel arz zincirleri dağıldı. 2 trilyon dolar olmasın da 1 trilyon 900 milyar dolar, bilemediniz 1 trilyon 800 milyar dolar olsun. Ama önümüzdeki bütçede yazan, 2023 milli gelir hedefi ne? 867 milyar dolar. İnsaf, millete taahhüt ettiğiniz gelirin yarısını bile veremediniz. Bu, beceriksizliğin daniskasıdır. Bir de ‘Hedefi tutturduk’ demek, illüzyonun kralı değil de ne nedir?

KİŞİ BAŞI GELİR 12 YIL GERİ GİTTİ
· 2011 de şapkadan çıkan bir başka tavşan da ‘Fert başına geliri 2023’te 25 bin dolara yükseltme’ sözüydü. Şimdi programda, ‘2023’te kişi başına gelir, olsa olsa 10 bin 71 dolar olur’ yazıyor. Altında da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı’nın imzası var. Milletin gelirini 12 yıl öncesinin bile altına düşüren bir hükümetin bütçesini konuşuyoruz. İşte bu, vizyonsuzluğun daniskasıdır. Ayıptır, yazıktır, günahtır.

MİLLETE ÇIKARDIĞI 172 MİLYAR LİRALIK KOCA BİR YÜK VAR:
· ‘Faiz sebep, enflasyon netice’ illüzyonu için şapkadan tavşan üstüne tavşan çıkarılıyor. Kur Korumalı Mevduat, bunlardan biri. Hazine ve Maliye Bakanı, bundan bir yıl önce, 24 Aralık 2021’de, ‘Kur Korumalı Mevduat’tan, en kötü senaryoda bile Hazine’ye bir yük gelmeyecek’ dedi. Millete çıkardığı 172 milyar liralık koca bir yük var.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top