Fakir ülkeler daha çok ölecek

Fakir ülkeler daha çok ölecek
Korona Virüs salgını için açıklamalarda bulunan Microsoft’un kurucu Bill Gates, salgının zengin ve fakir ülkeler için farklı zamanda sona ereceğini söyledi.Wired dergisine konuşan Gates, Covid-19 ile ilgili bilimsel çalışmaların...

Korona Virüs salgını için açıklamalarda bulunan Microsoft’un kurucu Bill Gates, salgının zengin ve fakir ülkeler için farklı zamanda sona ereceğini söyledi.
Wired dergisine konuşan Gates, Covid-19 ile ilgili bilimsel çalışmaların oldukça etkileyici olduğunu belirterek “Öyle hissediyorum ki, zengin ülkelerde pandemi 2021’in sonuna kadar bitecek. Dünyanın geri kalanında ise salgının sona ermesi 2022’in son aylarında gerçekleşecek” dedi.
Gates, ayrıca ölçek ve üretim sorunları nedeniyle, geliştirilmekte olan bazı aşıların muhtemelen yalnızca daha zengin ülkelerde etkili olacağını belirtti.
Covid 19’un doğal bağışıklık oluşana kadar 5 yıl boyunca ara ara ortaya çıkacağını vurgulayan Gates, buna rağmen hem deneylerden, hem de ilk klinik testlerden alınan verilerle virüsün aşı ile önlenebileceğinin anlaşıldığını söyledi.
Gates Vakfı aracılığıyla Korona virüse karşı tıbbi araştırma ve aşı programlarını finanse eden Bill Gates, salgın tümüyle sona erse bile, ülkelerdeki ekonomik büyüme ve başka hastalıklarla mücadeledeki etkilerinin uzun süreceğini söyledi.
Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de dile getiren Gates, buradaki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, aşıların güvenli ve verimli olduğu bilinmeden insanlara uygulanabileceğini belirtti. ABD’nin Korona testi sistemini de sert bir şekilde eleştiren Gates, Başkan Trump ve yönetiminin durumu ele alış şekline dair hayal kırıklığını dile getirdi.