Fareler

Zaman zaman gündeme gelen liyakat meselesinin toplamda ülkeyi getirdiği hale bakın.
Hiç bilmediği konularda görevlendirilenlerin yanlışlarıyla insanların canına kastediliyor artık.
Daha önce hiç demiryolu yapmamış firmalara verilen ihalelerle yapılan tren yollarında yaşananlar mesela. Çorlu faciasının aynısı Konya’da yaşanıyordu hafta sonu. Seferler durdurulmasaydı kim bilir kaç kişi ölüp gidecekti. Elbette kimse sorumlu olmayacak, tek bir kişi bile ceza almayacaktı. Tıpkı Çorlu’da olduğu gibi.
Eğitimi, tecrübesi alakasız konularda olanları hatta eğitim aldığı bile şaibeli insanların (yıllar önce girdikleri sınavları nasıl kazandıklarını artık biliyoruz) sürekli üst düzey görevlere getirilmesi memleketin her kurumunu her alanını felaket bir duruma getirdi.
Adalet, ekonomi, güvenlik, sağlık, eğitim, ulaştırma…
Aklınıza ne gelirse gelsin hepsinde durum vahim.
Nereyi tutsanız elinizde kalıyor.
Memleketin onca başarılı basketbol adamı varken, NBA’e gitmekse mesele, oraya da gitmiş ve orada şampiyonluk görmüş ilk Türk basketbolcu Mehmet Okur varken mesela, neden NBA tarihinin en büyük doping cezasını almış Hidayet Türkoğlu Basketbol Federasyonu başkanı yapılır?
“Maddi manevi” duyguları çok kuvvetli olduğundan mı acaba?
Veya İzmir’in dertlerini Meclis’te anlatacak bir sporcuysa aranan, neden başka hiç kimse kalmamış gibi Alpay Özalan milletvekili yapılır?
Sen onu vekil yaparsan o da gider Amerika’ya haddini bildirmek için "Amerika Kıtasının Gerçek Sahipleri Kızılderililer" diye kitap yazar.
Sözüm ona Amerika yerlilerinin hakkını savunmak için bunu yazar ama Kızılderili sözünün ırkçılık olduğunu, Amerika yerlilerinin bu sözlerden çok incindiğini bilmez.
Hiç kimse kalmamış gibi bakan yapılanlar, bakanlık yaptıkları alanı hiç bilmeyenler ama bir hafta içinde ahkam kesmeye başlayıp yakınlarına ihale yağdırmaya başlayanlar yüzünden batıyoruz.
Hiç denize çıkmamış, yüzme bilmeyen, denizi tanımayan birine kocaman bir geminin kaptanlığını verdiğinizi düşünün.
Tam olarak yaşadığımız bu.
Gemi batacak o belli.
Kurtarma filikalarında kimlerin olacağı da belirlenmiş. Üstelik geminin ambarları da tam takır.
Böyle durumlarda batan gemiyi ilk olarak fareler terk ederler.
Şimdi tam da onların zamanı. Dikkatli izleyin, göreceksiniz.
Gemiyi ilk onlar terk edecekler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihat Sırdar Arşivi

Uçak

03 Ağustos 2021 Salı 08:40

Para

22 Haziran 2021 Salı 11:29