Fatih Altaylı: Erdoğan, “lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 23, 2023 / 11:23

Gazeteci Fatih Altaylı, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini açıklamasının ardından bir köşe yazısı kaleme aldı. Altaylı, “Erdoğan, “lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı. Olası tüm rakip liderler sırayla öğütüldü, yok edildi. Erdoğan, büyüleyici gücünü sağ siyasetteki tüm olası liderleri yok etmek için kullandı ve başardı. Şimdilik buna dayanan iki lider var. Biri hiç kuşkusuz Meral Akşener diğeri ise Ümit Özdağ” değerlendirmesinde bulundu.

Altaylı, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Sinan Oğan ikinci turda kimi destekler sorusuna yanıt aranırken çoğunluk Oğan’ın Ak Parti’yi ya da Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı destekleyeceğini düşünmüyordu. Güçlü de argümanları vardı.

Ben ise bunu söyleyenlere “Emin olmayın” diyor ve geçmişte Bahçeli ile Erdoğan arasındaki polemikleri hatırlatıyordum.

Sadece Bahçeli değil, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu gibi pek çok önemli ismin Ak Parti karşıtı siyasete nasıl başlayıp, nerede noktaladıklarını görmüştü gözlerimiz… Ve hatta duymuştu kulaklarımız.

Ve kural değişmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağ siyasetteki “Lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı. Olası tüm rakip liderler sırayla öğütüldü, yok edildi. Erdoğan, büyüleyici gücünü sağ siyasetteki tüm olası liderleri yok etmek için kullandı ve başardı.

Şimdilik buna dayanan iki lider var. Biri hiç kuşkusuz Meral Akşener diğeri ise Ümit Özdağ.

Erdoğan’ın siyasi gücüne ve bu gücü kullanış biçimine şapka çıkarmak şart. Hiç kimse bu kadar fazla lideri ya da lider adayını bu kadar kolaylıkla öğütmeyi başaramamıştı.

Bu listeye son eklenen Oğan oldu.

Ama ben yine de Devlet Bahçeli’yi bu listeye yazamam. Çünkü orada kimin kimi öğüttüğü konusu biraz farklı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top