Fatih Altaylı: Kandil'in "ters kolpa"sını kimse görmüyor mu?

Fatih Altaylı: Kandil'in "ters kolpa"sını kimse görmüyor mu?
Gazeteci Fatih Altaylı, Medyascope'ta seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Kandil'in, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardında aksi bir niyet olduğunu ifade eden Altaylı,...

Gazeteci Fatih Altaylı, Medyascope'ta seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Kandil'in, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardında aksi bir niyet olduğunu ifade eden Altaylı, "Muhalefetin kazanmasını isteyen bir Kandil bu dönemde sessiz kalmayı mı tercih eder, yoksa her fırsatta ortaya atlayıp 'evet biz Kemal kazansın istiyoruz' mu der? Bunu Kandil'in kaşarları bilmez mi?" dedi.

Altaylı, şöyle konuştu:

"İktidarın bir söylemi var. Muhalefetin adayının Kandil'le işbirliği içerisinde olduğu. Normal şartlarda, muhalefetin kazanmasını isteyen bir Kandil bu dönemde sessiz kalmayı mı tercih eder, yoksa her fırsatta ortaya atlayıp 'evet biz Kemal kazansın istiyoruz' mu der? Bunu Kandil'in kaşarları bilmez mi? Dikkat edin seçim kararı alındığından bu yana Kandil'den yapılan bütün açıklamalar, CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun ne kadar şahane olduğu, AKP'nin de ne kadar kötü olduğu yolunda. Buna argoda 'ters kolpa' denir. Bu ters kolpayı kimse görmüyor mu?"