Fatih Altaylı: Kılıçdaroğlu’nun tüm siyasi hayatındaki en iyi program performansı

Fatih Altaylı: Kılıçdaroğlu’nun tüm siyasi hayatındaki en iyi program performansı
Gazeteci Fatih Altaylı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programındaki yayınını değerlendirdi. Altaylı, "Kılıçdaroğlu’nun...

Gazeteci Fatih Altaylı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon programındaki yayınını değerlendirdi. Altaylı, "Kılıçdaroğlu’nun tüm siyasi hayatındaki en iyi program performansı" dedi.

Altaylı, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlerin ilk turundan hemen önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babala TV’ye çıkıp, Mevzular Açık Mikrofon programında provokatif bir grubun soruları ile karşı karşıya kalacağını öğrenince “İntihar ediyor” diye düşünmüştüm. Kılıçdaroğlu, böyle bir “Karşılaşma için” fazla düzgün biriydi.

Ancak seçimler ikinci tura kalınca, Kemal Kılıçdaroğlu bu zor programa katılma kararı aldı. Ben de “Nasıl olsa artık kaybedecek bir şeyi yok” diye düşündüm.

70 küsur yaşındaki Kılıçdaroğlu, kendisi ya da CHP’nin iletişim ekibi tarafından seçilmemiş ve büyük bölümü karşıt görüşlü ve hatta yer yer düşmanca tavırlı, dahası bir bölümü yalancı izleyici kitlesinin sorularına 7 saat boyunca yanıt verdi.

Programı izledim. Çok net söyleyeyim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm siyasi hayatındaki en iyi program performansıdır. Sinirlenmeden, kimseyi kızmadan, kimseyi suçlamadan, haksız ithamlar karşısında bile sürekli sakin kalarak, sorular samimi yanıtlar vererek, pek çok konuya umduğumdan daha hakim olduğunu göstererek oldukça iyi bir program çıkardı. En sıkı Kılıçdaroğlu karşıtı olsanız, programı izleyince Kılıçdaroğlu taraftarı olmasanız bile bir siyasetçi olarak kendisine saygı duymaya başlamamanız mümkün değil. Prompter olmadan, her şeye doğaçlama yanıt vererek, salonda çanak sorucu soracak kimsenin olmadığı ve yüzlerce kişinin karşısında yalın ve yalnız olarak konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Mevzular Açık Mikrofon’daki performansı 13 yıllık siyasi hayatında Adalet Yürüyüşü’nden sonraki en yüksek performansıdır.

Ama şunu biliyorum, Türkiye’de liderlerin performansları sandığa olumlu ya da olumsuz pek yansımıyor."