Fatih camisi doldu taştı

Fatih camisi doldu taştı
Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden hadis alimi Muhammed Emin Saraç, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kalabalık bir cenaze töreni ile toprağa verildi. Birçok yayın organı haberi gündeme taşıdı. Ancak kısıtlamalara...

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden hadis alimi Muhammed Emin Saraç, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kalabalık bir cenaze töreni ile toprağa verildi. Birçok yayın organı haberi gündeme taşıdı. Ancak kısıtlamalara rağmen Ortaköy’deki kalabalığa dikkat çeken yayın organları, Muhammed Emin Saraç’ın cenazesindeki kalabalığı görmezden geldiği gerekçesiyle eleştirildi. Bu durum özellikle sosyal medyada tartışmalara neden oldu.
Muhammed Emin Saraç’ın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camisi’ne taşındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi. Saraç için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınırken cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Cenaze namazında konuşan Erdoğan Saraç için ‘Hocamız gerçekten ömrü yani bir muhaddis olarak tefsir fıkıh ilimlerinde olsun tüm bu islami ilimlerde hocamız hep öncülük etti’ dedi.
Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlar Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül ve Adil Karaismailoğlu da katıldı. Ayrıca çok sayıda eski siyasetçi ve milletvekili de törende yerlerini aldı.