Fatih Erbakan, 1 yıl önce "Erdoğan 3. kez aday olamaz" demişti

Fatih Erbakan, 1 yıl önce "Erdoğan 3. kez aday olamaz" demişti
Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinden Yeniden Refah Partisi'nin genel başkanı Fatih Erbakan'ın, 1 yıl önce Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söylediği ortaya çıktı.Fatih Erbakan, 9 Şubat 2022'de Flash Haber'de...

Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinden Yeniden Refah Partisi'nin genel başkanı Fatih Erbakan'ın, 1 yıl önce Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söylediği ortaya çıktı.

Fatih Erbakan, 9 Şubat 2022'de Flash Haber'de gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun sorularını cevaplarken şunları söyledi:

BİR ÖYLE BİR BÖYLE

3. kez aday olması mümkün gözükmüyor. 'Olabilir' diyenler, '2017’de referandum yapıp, anayasa değişikliği yaptık, yeni sisteme geçtik. Yeni sisteme geçtiğimiz için ondan sonraki yani 2018’deki cumhurbaşkanı seçilmesi sayılır. Dolayısıyla 1 kere seçilmiştir' diyorlar. Oraya dayandırıyorlar ama 2017’de anayasada iki ya da üçüncü kez seçilmesiyle ilgili maddeler değişmedi. Orada diyor ki, '2 defa seçilebilir' diyor. Buna baktığınız zaman 2014 ve 2018 seçimleri… 2017'de orada bir değişiklik yapılsaydı tamam. Dolayısıyla 2 kere seçilmiş. 3'üncüsüne girmesi mümkün görünmüyor. Genellikle tarafsız hukukçuların kanaati o yönde. 'Aday olabilir' diyenler, öyle ya da böyle iktidara yakın isimler. Cumhurbaşkanı kendisi seçim kararı alabilir. Öyle bir yetkisi var ama onda da yine aday olamıyor. O madde de 'Meclis tarafından karar alınması halinde aday olabilir' diye söylüyor.