Fatih Gemisi’nden canlı

Fatih Gemisi’nden canlı
İki gündür tartışılan Erdoğan’ın müjdesi için son ipucu, dün ortaya çıktı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin müjdesini açıklayacağı öğrenildi.Serbestiyet haber sitesi,...

İki gündür tartışılan Erdoğan’ın müjdesi için son ipucu, dün ortaya çıktı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin müjdesini açıklayacağı öğrenildi.
Serbestiyet haber sitesi, Tuna-1 bölgesinde sondaj yapan Fatih Gemisi’ne gönderilen canlı yayın araçlarını görüntüledi. FPA logolu canlı yayın araçlarının sahibi olan File Prodüksiyon şirketi de, malzemelerin Fatih sondaj gemisine götürülmek üzere gemiye yüklendiğini doğruladı.
Son olarak Ayasofya’nın açılışındaki canlı yayını yapan File Prodüksiyon şirketinin, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere çok sayıda resmî kuruma canlı yayın ve link hizmetleri verdiği biliniyor.
29 Mayıs’ta, sismik çalışmalar yapmak için Karadeniz’e açılan Fatih sondaj gemisini İstanbul’dan yola çıkışında Cumhurbaşkanı Erdoğan uğurlamıştı.
Dün Konya’daki bir açılış töreninde konuşan Erdoğan, ”Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur” demişti.
Borsadaki enerji hisselerinde büyük bir yükselişe neden olan müjdenin ne olduğuyla ilgili Bloomberg, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayanarak Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunu öne sürmüş, Reuters ise Ankara’daki iki resmî kaynağa dayandırdığı haberinde Akdeniz’deki arama çalışmalarından umut verici sonuçlar geldiğini yazmıştı.

Bulunan rezerv 800 milyar metreküp

Karadeniz’de keşfedilen rezervin Türkiye’nin 20 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceği öğrenildi. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, "Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulgusu var. Beklenen rezerv 800 milyar metreküp doğalgaz bulundu, bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte" bilgilerini verdi.
Doğalgaz rezervinin bulunduğu Tuna-1 bölgesi, Karadeniz Ereğlisi açıklarında yer alıyor.
Ereğli'nin yaklaşık 150 km açığında ve Bulgaristan ile Romanya kara sularının sınırına yakın bir bölgede bulunan Tuna-1, Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

İlk spoiler Perinçek’ten geldi

n’ın müjdesi için ilk bilgi önceki akşam CNN Türk yayınına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi. Perinçek, “Zonguldak açıklarında doğal gaz bulunduğunu, son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik” dedi.
CNN Türk canlı yayınında Erdoğan’ın müjdesini yorumlayan Perinçek, “Cumayı beklemeden programda müjdeler açıklanmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bırakalım müjdeyi ama doğal gaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik” dedi ve ekledi: “verilen bilgilerle, Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğal gaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik.”