Fatih tablosu aldı diye İBB’YE 2. kez inceleme

Fatih tablosu aldı diye İBB’YE 2. kez inceleme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet’in orijinal portresi ikinci kez ön inceleme konusu yapıldı.27 Aralık tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilen yazı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet’in orijinal portresi ikinci kez ön inceleme konusu yapıldı.

27 Aralık tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilen yazı ile Fatih Sultan Mehmet’in tarihi tablosunun satın alımı ile ilgili belgeler, mevzuat gereğince yapılan işlemler ve ödeme belgeleri talep edildi.

4 Ocak 2023 tarihine kadar belgelerin ya da ‘aslı gibidir’ onaylı örneklerinin halen İBB Bakırköy Hizmet binasında soruşturma görevi yürüten Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım ve Mülkiye müfettişi Hayati Taşdan’a iletilmesi istendi. 2015 yılında AKP'den Mersin Milletvekili adayı olan Arif Yıldırım aynı zamanda İBB'ye yönelik 'terör' soruşturmasını yürüten başmüfettiş olarak biliniyor.

Fatih tablosuyla ilgili Valilik incelemesi, meclis denetleme komisyonu incelemesinin ardından Arif Yıldırım’ın 3 kez incelemesine rağmen herhangi bir mevzuata aykırılık tespit edilmedi. Buna rağmen talep resmi olarak yenilendi. İncelenen belgeler yeniden istendi. Müfettişler, 3. kez dosyaları inceleyecek.

'MÜFETTİŞ, AK PARTİ MİLİTANI GİBİ HAREKET EDİYOR'

Yaşanan gelişmeler sonrasında gazetecilere konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu ülkeye getirmekten onur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Fatih, benim hayranlık duyduğum geçmişimizin önemli padişahlarından birisidir. Ardında da Kanuni Sultan Süleyman'ın tablosunu getirmiştik. Tabloyu aldığımız için valilik üzerinden bir soruşturma açılmıştı. Valilik bir şey bulamayınca soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Ama kendisini Ak Parti militanı olarak tanımladığım bir müfettiş öyle bir gaza geldi ki militanlık görevini nasıl daha üst düzeye taşırım çabası içinde olduğunu görüyorum”