Fatih Terim ve Muslera’nın Hataları

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 6, 2021 / 12:35

Manchester United finalde kaybettiği için UEFA’nın saçma uygulamaları sonucu Galatasaray sezona erken başlamak zorunda kaldı. Galatasaray, zaten yetersiz olan kadrosundan 11 ismi kaybedip iyice dağılmış, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSV tarafından da bozguna uğratılmıştı.
UEFA Kupasında yoluna devam etmek isteyen Galatasaray, Uefa gruplarına kalmak için İskoçya’nın St. Johnstone takımı ile Başakşehir Fatih Terim stadında karşılaştı. St. Johnstone karşısına daha güçlü çıkmak isteyen sarı kırmızılılar, kadrosuna kattığı 4 oyuncudan konfederasyon kupası ön elemesinde forma giydiği için oynayamayan rumen Cicaldau hariç tüm oyunculara şans verdi. Sağ bek Boey, sol bek Van Aanholt ve Berkan Kutlu ilk 11’de şans bulurken, uzun süredir oynayamayan Taylan Antalyalı da formasına kavuşan bir diğer isimdi.
Galatasaray karşılaşmaya oldukça iyi ve baskılı başladı. Oyunu rakip sahaya yığan Galatasaray, ilk dakikalarda çok net fırsatlardan yararlanamadı. Henüz üçüncü dakikada Mustafa Muhammed, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta attı. 8. dakikada Kerem Aktürkoğlu direği geçemezken, 15. dakikada Marcao’nun kafa vuruşunu kaleci Clark harika bir refleks ile kurtardı. İlk yarıda Kerem Aktürkoğlu, yeni transferler Van Aanholt ve Berkan Kutlu’nun performansı oldukça dikkat çekiciydi. Mustafa Muhammed’in tutuk performansı ise taraftarlarda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Galatasaray ikinci yarıya Fatih Terim’in sürpriz oyuncu değişikleri ile başladı. Mustafa Muhammed-Diagne değişikliğinin yettiği bir ortamda, Van Aanholt-Ömer Bayram, Babel-Arda değişikliği yapmak adeta takımın ivmesini bozmaktı. Aytaç Kara’nın hatalı geri pasını Galatasaray için en kötü senaryoya dönüştüren Muslera, son iki sezonda yaptığı hataları da Nirvana’ya çıkarmış oldu. Tutsa endirek olabilecek bir topu diziyle rakibe yumuşattı. Sonra da rakibi kucaklayıp yere düşürdü. Kırmızı kart görüp hem takımını 10 kişi bıraktı hem de penaltı sonucunda 1-0 geriye düşürdü. Boey’in erken verdiği cevap skoru 1-1’e getirdi ve adeta Galatasaray’ı ipten aldı.
Galatasaray, Fatih Terim ve Muslera’nın hatalı tercihlerinin kurbanı oldu ve Uefa Kupası grup eleme maçının 3. tur ilk raundunda rakibi St. Johnes ile Başakşehir Fatih Terim stadında 1–1 berabere kaldı.

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top