FATİHTERİ M’İN YENİ KADER ARKADAŞI

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 6, 2020 / 16:12

Fatih Terim ile bu maça çıkana kadar Galatasaray, 999 gol atmıştı. 1000. gol kime nasip olacaktı?
Sezon başında Falcao yazardı herkes bu bahsin ilk sırasına. Hayır, kadroya bile giremedi.
O gol Diagne’ye nasip oldu. Feghouli öyle nefis bir pas attı ki, O da öyle güzel indirdi ki omzuyla ve net bir vuruşla, “Artık Fatih Terim ile birlikte ben de varım” dedi tarihe.
Galatasaray, Süper Lig’de ilk kez karşılıyordu dün gece Hatayspor’la. İlginç istatistikleri vardı önümüzde. Son iç saha maçında Kayseri ile berabere kalan Galatasaray geride bıraktığı beş maçın dördünden üç puanla ayrılmayı başardı. Hatayspor ise bu sezon yükseldiği Süper Lig’de oynadığı yedi maçta tek mağlubiyetini lider Alanyaspor’dan aldı.
Hatayspor’un henüz duran toptan golü yok Süper Lig’de. İlginç olan Galatasaray’ın ligde yediği son beş golün dördü ise duran toplardan.
Hatayspor’un 9 kişiyle Kadıköy’den bir puan çıkarttığı da akıllarda. Ama bu kez Hatayspor daha istekliydi. Hatta ilk yarının daha etkili ataklarında gol önce Hatay’dan mı gelecek deniyordu. Misal 16. dakikada kaleci Fatih’in zamanlama hatasını biraz daha iyi değerlendirse Akintula, Hatay’ı öne geçirebilirdi.
Gelelim yeniden 1000 gole…
Ama Galatasaray ne oynadığını biliyor. Feghouli 26’da öyle bir pas gönderdi ki Diagne’ye, ama O öyle kötü vurdu ki. Meğer ısınma hareketleriymiş bu iki kardeşin.
6 dakika geçti geçmedi, aynı Feghouli o kadar nefis bir pas gönderdi ki Kara Boğa’ya, o sert yukarıdan şut omzunda yumuşacık oldu, ayağına oturdu ve Terim’li Galatasaray’ın 1000. golü olarak Türk futbol tarihine yazıldı.
Mbaye Diagne golün ardından yedek kulübesine kadar koştu. Hayatını kaybeden Senegal’in eski efsanevi futbolcu Papa Bouba Diop’un formasını kaldırdı. Rahmet olsun.
Hatayspor, Kadıköy’de Fenerbahçe’den bir puan kapmayı başarmıştı. Ama ölümüne top oynamayarak ve oynatmayarak. Dün geceki Hatay öyle değildi. Top yapmaya çalışan, oyun kurgusu olan bir takım görüntüsündeydi.
İkinci golüne Diagne, 51. dakikada ulaşamadı. 10 dakika sonra Galatasaray ceza sahasında birbirine ikram edilen toplar gol olmadı. Bu işlerin kötüye gittiğini gösteriyordu ki, Cim Bom ikiyi buldu. Emre’nin vuruşu, Oğulcan’ın uzakta köşedeki kafa vuruşu Pablo Santos’a da çarpıp ağlarla buluştu. Gol Pablo Santos’a yazıldı. Galatasaray rahatladı.
Ve fakat 70’lere kadar isabetli şutu bulunmayan Hatayspor’un 72’de de ceza sahasında bulduğu net pozisyon, Galatasaray’ın hücumdaki zenginliğinin aksine defansta alarm verdiğini göstermedi mi?
59’uncu dakikada oyuna giren bir futbolcu, 80’de nasıl atılır. Üstelik, stoper, ön stoper değilsin. Takımı hareketlendirmesi için oyuna alınan ama 21 dakikada oyunu terk eden isim Gökhan Karadeniz takımını 10 kişi bıraktı.
İkinci yarı daha şuursuz ataklarla tamamlandı. Galatasaray’ın net golünü vermeyen Ankara bölgesi hakemlerinden Erkan Özdamar’ın kararına VAR itiraz etti ve Galatasaray’ın üçüncü golü kayıt altında alındı. Bu kayıt önemliydi, zira 22 yaşındaki bu genç süper lig kariyerindeki ilk golü az daha bir kazaya kurban gidiyordu.
VAR demişken, VAR’a bile gidilemeyen Galatasaray’ın net bir penaltısı da es geçildi, görmedik sanmayın.
Galatasaray, 3-0’lık net skoruna rağmen, şut ve pozisyon istatistiklerinin gerisinde kaldı. Ama yanıltmasın. Karantinaya rağmen maç kadrosuna giremeyen esas oyuncularıyla ve seyircisiyle Galatasaray “bitti” demeden bitmez.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top