Fatma Aliye Hanım, tiyatroda hayat bulacak

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 28, 2022 / 13:30

Doğumunun 160. yılında Fatma Aliye Hanım’ın hayatı, 22. yılını kutlayan Türkiye’nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Tiyatro Boyalı Kuş’un “Aliye, bir kadın” adlı yapımıyla sahneye taşınıyor.

Sanatokur’un haberine göre, Fatma Aliye Hanım (1862-1936), kadın hakları hareketi, edebiyat ve fikir dünyasındaki öncülüğüyle tarihe geçmiş, bir kadın imzasıyla edebiyat dünyasının kapılarını kadınlara açtı. Kadın haklarının güçlü bir savunucusu olan Fatma Aliye Hanım, Türkiye’de kadın meselesini konu edinen ilk kadın romancı; ilk kadın çevirmen; biyografisi yazılan ilk kadın olarak biliniyor.

Tiyatro Boyalı Kuş’un “Aliye, bir kadın” adlı yapımı, Fatma Aliye Hanım’ı seyirciyle tanıştırıp buluşturmayı, toplumsal ve politik baskılara rağmen kazandığı başarıların yeni nesillere ışık tutmasını ve ilham kaynağı olmasını hedefliyor.

“Aliye, bir kadın” Virginia Woolf’un Kendine Ait Bir Oda adlı eserinden ilhamla Jale Karabekir’in metin ve rejisi, Gökçe Tuncer, Nisan Yenigül ve Murat Avni Yürekli’nin performansıyla 2022-2023 sezonunda sahnelerde olacak!

“Aliye, bir kadın” oyun prömiyeri 24 Ekim Pazartesi saat: 20.30‘da Şişli Cevahir Sahne A Salonu‘nda yapılacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top