FAYDASIZ GALİBİYET...

Faydasız bir galibiyet olur mu ? Oluyor maalesef…
Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra, aldığın bu galibiyetin hiçbir önemi de kalmıyor ne yazık ki. Ligin bitmesine bir hafta kala, sekiz haftalık üç puan hasretine son veren bir doksan dakika oluyor sadece, o kadar. Şu amaçsız maça bile, skandal hakem kararları damga vuruyor üstelik. Adem’in Beto’nun ayağından kapıp attığı golün iptali de, Göztepe’nin attığı ilk golün iptali de, tam bir komedi!
Penaltı kararı da dahil, buram buram eyyam kokan işler bunlar. Sahada düdük çalandan VAR’ına kadar, hatayı başka bir skandal hata ile tamir etmeye çalışan eyyamcı hakem sürüsü… Tek kelime ile rezalet ! Başka bir şey değil.
Maçta güzellik olarak aklımda kalan tek şey, Saracchi’nin ceza sahası dışından sol ayağının dışıyla gelişine vurup attığı o şık gol. Hadi bir de uzun süre sonra Galatasaray’ın Emre Akbaba ile attığı frikik golü diyelim. Başka hiçbir şey yok… Bir hafta iyi oynayıp ertesi hafta kaldığı yerden saç baş yoldurmaya devam eden Belhanda… Ve yine parasını alamadığı için kulübe ihtarname çektiği ortaya çıkıp, yönetim tarafından hakkında hukuki işlem yapılacağı söylenen Feghouli… Tuhaftır ki, kadro dışı kalması beklenen bu iki oyuncu da ilk 11’de… İnsan düşünmeden edemiyor. Bu nasıl perhiz, bu nasıl lahana turşusu diye ?
Son dakikaya kadar oyuncu değiştirmeyip, uzatmalarla birlikte 5 oyuncu birden değiştiren Fatih Terim’i de anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim. Tıpkı geçen hafta 17 yaşındaki Emin’i ilk 11’de sahaya sürüp bir de üstüne kaptanlığı verdikten sonra, bu hafta aynı Emin’i yedek bırakması gibi…
Tamam Ankara’da penaltıyı yaptırdı ama. Hani güvenip oynatıp kazanacaktık ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erhan Telli Arşivi