FBI, Biden’ın evinde arama yaptı

FBI, Biden’ın evinde arama yaptı
ABD'de FBI, Başkan Joe Biden'ın Delaware eyaleti Rehoboth şehrindeki evini, gizli belgeleri saklayıp saklamadığını görmek için araştırdı. Yaklaşık 3,5 saat süren aramada evde gizli belge bulunmadığı bildirildi.Biden'ın avukatının...

ABD'de FBI, Başkan Joe Biden'ın Delaware eyaleti Rehoboth şehrindeki evini, gizli belgeleri saklayıp saklamadığını görmek için araştırdı. Yaklaşık 3,5 saat süren aramada evde gizli belge bulunmadığı bildirildi.

Biden'ın avukatının yaptığı yazılı açıklamaya göre inceleme, Başkan'ın "tam desteğiyle" daha önceden planlanmıştı. Biden evin aranmasına izin verdiği ve işbirliği yaptığı için arama izni de çıkarılmadı.

Amerikan TV kanalı CBS, incelemenin Biden'ın gizli belge sakladığına yönelik geniş kapsamlı soruşturmanın bir parçası olduğu bilgisini paylaştı.

Biden'ın avukatı Bob Bauer, "Operasyonel güvenlik ve bütünlük için araştırmanın kamuoyuna daha önce duyurulmadan yapıldığını" açıkladı.

Biden'ın Delaware, Wilmington'daki evinde de Aralık ve Ocak aylarında yapılan araştırmalarda, 2016'ya kadar yürüttüğü Başkan Yardımcılığı döneminden kalma gizli belgelere ulaşılmıştı.