Felaketin bilançosu artıyor 38 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 14, 2021 / 12:47

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi’ndeki birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Kastamonu ve Sinop’ta toplam 38 kişi hayatını kaybetti. Bartın’da ise bir kişi hâlâ kayıp.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün selden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gitti, bölgede incelemelerde bulundu. Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop’un “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.

Onlarca insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve kaybolduğu afet bölgesine giderek cami avlusunda miting yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan buradan muhalefeti eleştirdi.

“Ne yangın bölgelerine giderler, ne sel bölgelerine giderler… Sadece oturdukları yerden gazel okurlar” diyen Erdoğan orman yangınının ardından gittiği Marmaris’te vatandaşlara çay fırlatmış, henüz yangın söndürülmemiş olmasına rağmen itfaiye araçları dahi Erdoğan’ın konvoyu için durdurulmuştu.

Erdoğan’ın sel felaketi yaşanan ilçeye gelerek cami avlusunda miting yapmasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise “Gerçekten çok şaşkınım. Cami avlusunda miting yaptı. Sanki sel felaketine gelmemiş de mitinge gelmiş, seçim çalışmasına gelmiş gibi konuştu. Yine ‘onlar’ dedi, ‘biz’ dedi. Siyaset yaptı” dedi.

Erdoğan’a, Bozkurt’ta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da eşlik ediyor.

SOYLU: EN AĞIR SEL FELAKETİ

Soylu, Bozkurt’taki sel felaketi için, “Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, [Giresun] Dereli’de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İlçede 850 kişinin kurtarıldığını belirten Soylu, “Arama, kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün” dedi.

Bozkurt’ta alt ve üst yapı hasarlarının tespit çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Kurum ise “Önceliğimiz vatandaşlarımız, vatandaşlarımızın hayatı. İnşallah en kısa zamanda onlara ulaşacağız ve ardında da hızlı bir şekilde hasarlarımızı gideriyor olacağız” açıklamasını yaptı.

3 İL SELDEN ETKİLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Ağustos Cumartesi günü yapılması planlanan AK Parti’nin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin de ertelendiğini açıkladı.

Selden etkilenen bölgelerde yaşayanlar güvenli bölgelere tahliye edildi. Ayancık Devlet Hastanesi de bölgede tahliye edilen yerler arasında.

Bazı alanlarda su yüksekliğinin 3-4 metreye ulaştığını ve yağış miktarının yer yer 300 kilogramın üzerinde olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise çarşamba günü haber alınmayan yerlerin olduğunu açıklamıştı.

ASIRLIK KÖPRÜLER SELE MEYDAN OKUDU, BETON FELAKETE YOL AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmadan yıkılan düz, beton köprülerin yerine taş, kemer köprüler yapılacağını söyledi. 2019 yılında Trabzon Araklı’daki sel felaketinde de beton köprüler yıkılmış asırlık kemer köprüler sele meydan okumuştu. Temmuz ayında Arhavi’de de aynı görüntü yaşanmıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top