FENERBAHÇE KAZANMAYI SÜRDÜRÜYOR

Geçtiğimiz haftanın 11’ini tercih etmişti Erol Hoca. Kayseri maçının hızlı ve ileri oynayan, pas rekoru kıran, pozisyon üretmek için sadece kanatlarla yetinmeyen, farklı varyasyonlar deneyen Fenerbahçesine Erol Hoca da inanmış olmalı ki değişiklik yapmadan yeniden sahaya sürmüştü aynı onbiri.

Son 7 haftada sadece 1 kere kazanabilen, bu nedenle hoca değişikliğine giden Rize’ye Sumudica’nın iyi geldiği görüldü. Rumen hoca Gaziantep’te başarılı örneğini verdiği cesur futbolu Rize’ye de oynatmaya başlamış.
İlk yarı boyunca Fenerbahçe topa hakimdi ama aynı hakimiyeti oyun için söylemek zordu. Rize cesur tavrının yanına tatlı-sert faulleri de ekleyince Fenerbahçe tempoyu yükseltmekte ve pozisyon bulmakta zorlandı.
Zaman zaman şiddetlenen yağmur ve bozulan zemin de Fenerbahçeli futbolcuları engelledi. Rize defansı orta sahasının da desteğiyle Pelkas-Thiam ikilisinin etkili olmasına engelledi.

Szalai gerek sol açıktaki Thiam’a gerek sağ açıktaki Valencia’ya geriden çok şık uzun paslar attı ama Rize defans oyuncuları sağlam durdu. Özellikle sol bek Menyak ve önündeki Michalak Fenerbahçe’nin sağ kanattan gelen akınlarını kesmekte başarılı oldu.
Fenerbahçe hiç pozisyon bulamadı demek değil tabi. Pelkas’ın gol pozisyonlarındaki şanssızlığı devam ediyor. 32. Dakikada defansın arkasına girip aşırttığı top kale direğinin hemen üstünden dışarı giderken, Samatta ise 37 dakikada müsait pozisyonda sol ayağıyla ceza sahası çizgisi önünden vurdu ama kaleyi bulamadı.
Rize’nin bulduğu tek pozisyonda ise Samudio soldan gelen ortada topa yetişemedi.
Enner Valencia’nın ilk yarının son dakikasında kullandığı serbet vuruş, belki Fenerbahçe’nin bu yıl direkten dönen 15. topu olacaktı ama kaleci Gökhan’a çarparak ağlarla buluştu. Fenerbahçe aylar sonra serbest vuruştan ilk golünü attı.
Geçen haftanın başarılısı Thiam bu maçta yeni transfer Osayi Samuel’e fırsat tanımak istercesine etkisiz kalınca 60. dakikada değişiklik gerçekleşti. Arka adelesinden sakatlanan Pelkas’ın yerini ise Mert Hakan aldı.
Mert Hakan bir varlık gösteremeyince Rize oyuna hakim oldu ve üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Şurası net, Mert Hakan hiçbir şekilde Pelkas’ın yerini tutamıyor. Mesut Özil takıma girince belli oldu ki Mert Hakan oyuna sonradan da giremeyecek. Dahası İrfan Can Kahveci transferi gerçekleşirse Mert Hakan formayı unutur.
Umarız Pelkas’ın sakatlığı ciddi değildir. Çünkü önümüzdeki Hatay ve Galatasaray maçlarına Mert Hakan ya da Sosa ile çıkmak herhalde büyük şanssızlık olur.
Erol Hoca ilerde top tutabilmek adına Valencia’yı çıkarıp yerine Sosa’yı alınca oyun dengelendi.
Önce teknik direktör Sumudica’nın, son dakikalarda da Fabricio’nun kırmızı kart görmesi Rize’yi durdurunca maç da 1-0 tamamlandı.
Bu arada yeni transfer Osayi Samuel de kısa bir süre oyunda kaldı ama geçer not aldı. Topa hakimiyeti, hızı ve ofansif aklıyla bu takımın ilk 11’inde yer alabileceğini gösterdi.
Sonuçta Fenerbahçe, Ozan, Thiam, Pelkas, Valencia gibi oyuncularının gününde olmadığı bir maçı, şiddetli yağmura ve ağırlaşan sahaya rağmen almayı başardı.
Bir sözümüz de meslektaşımız, yayıncı kuruluşun sunucusu Güntekin Onay’a. Yanlış yoldasın Güntekin Onay, Fenerbahçe ile dalga geçmeye kalkmak sana yakışmıyor. Erol Bulut maç öncesi, yine zorunluluk gereği kamera karşısına geldi, “Yayıncı kuruluşun Fenerbahçe’ye karşı tavrı değişmediği için bizim de protesto tavrımız değişmiyor” deyip maç ile ile ilgili olarak da “üç puan almak istiyoruz” demekle yetindi. Ardından ekrana gelen Gültekin Onay, “Erol Bulut’un çarpıcı açıklamalarını dinledik” diyerek, aklınca dalga geçti. Umarım bu tavrını değiştirir, bu çirkinliği tekrarlamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi