Fenerbahçe rahat kazandı

Fenerbahçe rahat kazandı
Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-0 yendi. Galibiyeti getiren golleri 14 ile 45+1. dakikalarda Mame Thiam ve 86. dakikada Ferdi kaydetti. Ligde son olarak Başakşehir’i 4-1 yenen ve 15. haftayı bay geçen sarı-lacivertliler bu...

Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-0 yendi. Galibiyeti getiren golleri 14 ile 45+1. dakikalarda Mame Thiam ve 86. dakikada Ferdi kaydetti. Ligde son olarak Başakşehir’i 4-1 yenen ve 15. haftayı bay geçen sarı-lacivertliler bu sonucun ardından 29 puana yükseldi. Ligde 16 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşayan Kasımpaşa ise 19 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
GOL | 14. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Mert Hakan Yandaş’ın soldan ortasında, altıpasın önünde Pelkas’ın kafa vuruşunda savunmaya da çarpan top Thiam’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazında bekletmeden sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.
OFSAYT | 36. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında, arka direkte topla buluşan Enner Valencia’nın vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak Valencia’nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.
GOL | 45+1. dakikada sarı-lacivertli takım farkı 2’ye çıkardı. Pelkas’ın havadan şık pasında savunmanın arkasına sarkan ve ceza sahası içinde kaleci Ramazan Köse ile karşı karşıya kalan Thiam, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.
Kasımpaşa ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Doğucan Haspolat ve Anıl Koç oyundan alınırken, yerlerine Mehmet Feyzi Yıldırım ve Kevin Varga oyuna dahil oldu.

  1. dakikada orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Sinan Gümüş, Mickael Tirpan’a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
  2. dakikada Sinan Gümüş’ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Mame Thiam’ın sol çaprazdan yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top Ramazan Köse’de kaldı.
    GOL |86. dakikada Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu’nun golü ile maçta farkı üçe çıkardı. Ozan Tufan’ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Ferdi Kadıoğlu, sağ kanattan hızla ilerledi ve ceza alanına gelmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalesini terk eden Ramazan Köse’nin yanından ağlarla buluşturdu: 0-3.

Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Olguncan, Kemal Yılmaz
Kasımpaşa: Ramazan, Doğucan (Mehmet Feyzi dk. 46), Tirpan (Hasan Emre dk. 72), Brecka Haddadi, Hadergjonaj, Sadiku, Anıl Koç (Varga dk. 46), Yusuf Erdoğan (Furkan Külekçi dk. 82 ?), Alan (Yasin Dülger dk. 62), Hodzic
Yedekler: Erdem, Ertuğrul, Ahmet Oğuz, Evren Eren, Berat Kalkan
Teknik Direktör: Fuat Çapa
Fenerbahçe: Altay, Nazım, Tisserand, Gustavo, Sadık, Ozan, Mert Hakan (Sosa dk. 68), Valencia (Samatta dk. 74), Sinan (Ferdi dk. 79), Pelkas, Thiam (Cisse dk. 79)
Yedekler: Harun, Lemos, Ömer Faruk, Uğur Kaan, Eyüp Akcan, Gökhan Gönül
Teknik Direktör: Erol Bulut
Goller: Thiam (dk. 14 ve 45+1), Ferdi (dk. 86) (Fenerbahçe)