FENERBAHÇE’DE BÜYÜK HÜSRAN

FENERBAHÇE’DE BÜYÜK HÜSRAN
2018 yılında büyük umutlara göreve gelen Başkan Ali Koç, ekonomik olarak kulübü rahata ulaştırsa da sportif olarak bu başarıyı gösteremedi. Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe, 2018-19 sezonunda küme düşme tehlikesi atlatırken,...

2018 yılında büyük umutlara göreve gelen Başkan Ali Koç, ekonomik olarak kulübü rahata ulaştırsa da sportif olarak bu başarıyı gösteremedi. Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe, 2018-19 sezonunda küme düşme tehlikesi atlatırken, sonraki sezonlarda ise istenilen başarıyı gösteremedi.
6 TEKNİK ADAM
Fenerbahçe’de Ali Koç’un göreve geldiği 2018-19 sezonundan bu yana 6 teknik adam görev aldı.
2018-19 sezonu başında Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu’nun göreve geldiği Fenerbahçe’de ayrılık fazla uzun sürmedi. Alınan başarısız sonuçların ardından 15 hafta sonra Cocu’nun grevine son verilirken yerine yardımcı antrenör Erwin Koeman getirildi. İlk devreyi Koeman’la tamamlayan sarı-lacivertli ekip, sonrasında Başkan Ali Koç’un daha önce göreve getirmeyeceğini açıkladığı Ersun Yanal ile devre arasında anlaştı. 1 Mart 2020’de Yanal ile de yollar ayrılırken yerine Haziran ayında Tahir Karapınar getirildi. Ali Koç, 2020-21 sezonu başında Aytemiz Alanyaspor’dan ayrılan Erol Bulut’a görevi teslim etti. Bulut’un ayrılmasının ardından ise kulüpte sportif direktörlük görevi üstlenen Emre Belözoğlu devreye girerek Futbol A Takım Direktörlüğü’ne getirildi.
Ali Koç, Fenerbahçe’deki başkanlık görevi boyunca hiçbir sezonu tek bir teknik adamla tamamlama başarısı gösteremedi.