FENERBAHÇE’DE TARİHİ SUSKUNLUK

FENERBAHÇE’DE TARİHİ SUSKUNLUK
Üst üste alınan kötü sonuçlarla şampiyonluk hayalinden kopan Fenerbahçe'nin hücum etkinliği minimum düzeye indi. Kanarya'da son 9 maçta penaltılar dışında Kruse ve Muric sadece 1'er gol attı. Rodrigues, Deniz, Ferdi ve Mevlüt...

Üst üste alınan kötü sonuçlarla şampiyonluk hayalinden kopan Fenerbahçe'nin hücum etkinliği minimum düzeye indi. Kanarya'da son 9 maçta penaltılar dışında Kruse ve Muric sadece 1'er gol attı. Rodrigues, Deniz, Ferdi ve Mevlüt ise golü adeta unuttu.
Sezona hücum hattında Kruse-Vedat, kanatlarda ise Moses-Rodrigues 4'lüsüyle başlayan Kanarya'da önce Moses, sonra Kruse gitti. Rodrigues ve Vedat Muric ise ilgin özellikle ikinci yarısında çok etkisiz kaldı.
Fenerbahçe, son 9 maçta 10 gol atabildi.
Goller şu isimlerden geldi:
Max Kruse: 3 (2'si penaltı)
Vedat Muric: 2 (1'i penaltı)
Serdar Aziz: 2
Miha Zajc: 1
Ozan Tufan: 1
Luiz Gustavo: 1
GOL ATAMAYAN GOLCÜLER
Geride kalan haftalara bakınca Fenerbahçe'nin şampiyonluk potasından uzaklaşmasındaki en büyük sebep olarak hücum etkisizliği net bir şekilde görünüyor. Çöküş yaşanan 9 maçta takımın gol ayakları Kruse ve Muric, penaltı haricinde toplam 2 gol atabildi.
Kanat oyuncuları Garry Rodrigue, Deniz Türüç, Ferdi Kadıoğlu ve yedek forvet Mevlüt Erdinç ise 1 gollük katkı bile yapamadı. Bu tabloya savunmadaki sorunlar da eklenince sonuç kaçınılmaz oldu.