FENERBAHÇE’YE ATALANTA MODELİ

FENERBAHÇE’YE ATALANTA MODELİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, nisan ayının sonunda 'maisfutabol' adlı bir spor internet sitesinde verdiği röportajda oyun anlayışı ile ilgili önemli detaylar vermişti.İtalya'dan Atalanta ve İngiltere'den Leeds United'ın...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, nisan ayının sonunda 'maisfutabol' adlı bir spor internet sitesinde verdiği röportajda oyun anlayışı ile ilgili önemli detaylar vermişti.
İtalya'dan Atalanta ve İngiltere'den Leeds United'ın oyun sistemlerini çok yakından takip ettiğini dile getiren Portekizli çalıştırıcı, şunları dile getirmişti:
"Çin'de 3-4-3, 3-5- 2, bazen de 4-3-3 oynadım. Çin'deki ilk yıl 4-3-3 oynadık. Çeşitlendirmek için ne yaptım? Kanatlardan biri ikinci forvetti ve o taraftaki bek hücum etmekte serbestti. Çok yüksek seviyeli ve taktik kültürü olan oyuncularla her şeyi yapabilirsiniz."
"Örneğin Atalanta'yı izlediğimde çok baskıcı bir takım görüyorum. Atalanta'nın oyunu gelişebilir mi? Yapabilir. Ama muhteşem bir oyunu var, başından sonuna kadar bunu görüyorum. Leeds United'ı da. Bazen bana mantıklı gelmeyen değişikler yapıyorlar ama başka harika şeyler de var."
"Daha farklı savunma organizasyonları yaratıyorlar. Birden fazla rolü oynayabilecek oyuncular yetiştirebiliriz. Oyuna 4-3-3 sistemi ile başlanabilir. Daha sonrasında saldırmak istediğimiz alanlara bağlı olarak oyunu ofansif ve defansif başka bir şeye dönüştürebiliriz."
KALECİ ÖNEMLİ
BİR PARÇA
"5-4 kazanmayı tercih eden birçok antrenör var ama ben çok daha farklı düşünüyorum. Eğer takımım dört gol yerse, bu çok kötü çalıştığımın bir işaretidir. Bir şey yanlış gidiyordur. Her zaman hakimiyet ve kontrol oyununu severim. Kaliteli bir oyunu severim ve kalitenin risk içermesi gerekir."