FENERBAHÇE’YE GENÇLİK AŞISI

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 15, 2022 / 14:35

Fenerbahçe, son yıllarda hayata geçirdiği gençleştirme operasyonunu sürdürecek. Sarı-lacivertliler, önümüzdeki sezondan itibaren ilk 11’de gençlerin ön planda olduğu bir takım oluşturacak. Transferde de ilk hedef gençler!

Fenerbahçe’de İsmail Kartal ile alınan başarılı sonuçlar yüzleri güldürüyor. Kanarya, bu sezon ligi en iyi yerde bitirmeyi hedeflerken önümüzdeki sezonlar için de çalışmalar sürüyor.

Bir yandan şampiyonluk yarışı için tecrübeli oyuncuları kadrosuna katan sarı-lacivertli yönetim, diğer yandan genç futbolculara yatırım yapıyordu ancak artık rota büyük oranda gençlere döndü.

Başkan Ali Koç’un ilk yılında Ferdi Kadıoğlu, Berke Özer ve Barış Alıcı transferleriyle başlayan bu proje meyvelerini vermeye başladı. Sarı-lacivertli ekip, transfermarkt verilerine göre Süper Lig’de ilk 11 yaş ortalaması en düşük olan takım. Bu sezon ligde kayıtlara geçen en düşük yaş ortalamalı ilk 11 de Fenerbahçe’ye ait. 28 Şubat’ta Kasımpaşa’ya konuk olan Fenerbahçe’de ilk 11’in yaş ortalaması 24.9’du.

Bu konuyu sık sık dile getiren Başkan Ali Koç, son olarak 6 genç futbolcu için düzenlenen imza töreninde şu ifadeleri kullandı:
“Biz geldiğimizde yaş ortalaması 30 üzeriydi, orada birkaç yaş küçültebildik yaşımızı. Geçenlerde Avrupa Kulüpler Birliği toplantısındaydım, bütün dakikaların yüzde 36’sını 30 yaş üstü futbolcuların aldığını gördük. Avrupa’da yaşlılara en çok, gençlere en az süre veren ülke Türkiye. O yüzden gençleşme operasyonuyla beraber Fenerbahçe’nin yapacağı kontratlardan ciddi bir yapısal değişikliğe gitmemiz gerektiğini söylüyorduk, burada da ilerleme sağladık.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top