FENER’İN FÜZESİ VAR

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 20, 2021 / 13:01

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında konuk ettiği Helsinki’yi genç yıldızı Muhammed’in nefis golüyle 1-0 mağlup etti ve Finlandiya’daki rövanş maçı öncesi avantaj elde etti.
Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren gol, 65. dakika oyuna sonradan giren genç futbolcu Muhammed’den geldi.
Muhammed adeta füze gibi bir şutla Fenerbahçe’yi öne geçirdi.
Temsilcimiz bu sonuçla rövanş öncesi ajantajı kaptı.
İki takım arasındaki rövanş maçı 26 Ağustos Perşembe günü Finlandiya’da oynanacak.
ALKIŞLAR MUHAMMED’E
Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Muhammed Gümüşkaya, Helsinki maçında attığı muhteşem golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz sezonu Boluspor’da kiralık geçiren ve bu sezon Vitor Pereira’nın gözdeleri arasında yer alan Muhammed’in kariyeri, attığı harika gol sonrası merak konusu oldu.
SAVUNMA
YİNE ÜÇLÜ
Fenerbahçe, bu sezonki ilk Avrupa maçına kalede Altay Bayındır ile çıkarken, savunma üçlüsü Tisserand, Serdar Aziz ve Szalai’den oluştu. Orta sahanın sağında Osayi-Samuel oynarken, ortada Sosa ve Gustavo ikilisi yer aldı. Solda Novak şans bulurken hücum hattında İrfan Can Kahveci, Zajc ve Mesut Özil gol aradı.
KULÜBEDE
6 FUTBOLCU
Fenerbahçe, HJK Helsinki karşısına yedek kulübesinde 6 oyuncuyla çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan futbolcular sebebiyle yedek kulübesinde 2’si kaleci toplam 6 oyuncu yer aldı.
910 GÜN SONRA AVRUPA
Fenerbahçe, Avrupa arenasında 910 gün sonra bir resmi karşılaşmaya çıktı.
Sarı-lacivertliler, son olarak 2018-2019 sezonunda teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya’nın Zenit ekibiyle karşılaşmıştı.
Fenerbahçe, 21 Şubat 2019 tarihinde yapılan söz konusu karşılaşmanın ardından 2 yıl 5 ay 29 gün sonra bir Avrupa maçında boy gösterdi.
PEREIRA İLE

  1. AVRUPA MAÇI
    Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde 17. Avrupa maçına çıktı.
    Sarı-lacivertlilerin başında 2. dönemini geçiren Portekizli teknik adam, ilk olarak 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe ile Avrupa’da boy göstermişti.
    Söz konusu dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına elenen sarı-lacivertliler, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top