FENER’İN KONUĞU KİEV

FENER’İN KONUĞU KİEV
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk hafta maçında bugün Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımını konuk edecek.Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.45’te başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonundan Tamas Bognar...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk hafta maçında bugün Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımını konuk edecek.

Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.45’te başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonundan Tamas Bognar yönetecek.

Sarı-lacivertliler, grubun ilk maçında karşılaşacağı Dinamo Kiev’i yenerek hem gruba galibiyetle başlamak hem de UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda yenildiği Ukrayna temsilcisinden rövanşı almak istiyor.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Michy Batshuayi, sarı-lacivertli formayla ilk kez mücadele edecek.

Transfer döneminin sonunda sarı-lacivertli renklere katılan Batshuayi, Avrupa listesine yetiştirilmişti.

Fenerbahçe’nin tecrübeli stoperi Serdar Aziz, Dinamo Kiev maçıyla sahalara dönecek. Sezon başında Dinamo Kiev ile oynanan ilk karşılaşmada sakatlanan Serdar, yine Ukrayna temsilcisi karşısında takımına dahil olacak. Serdar’ın, müsabakaya yedek başlaması bekleniyor.

Jorge Jesus: “BU GRUPTAN ÇIKARIZ”
Dinamo Kiev’i konuk edecek Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jorge Jesus, gruptan çıkacak kalite ve hırslarının olduğunu söyledi. Ülker Stadı’nda maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, dengeli bir gruba düştüklerini belirtti.

Dinamo Kiev karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak istediklerini vurgulayan deneyimli teknik direktör, “Bu gruptan çıkmak için yeterli kadro kalitemizin olduğunu biliyoruz. Üç takım dengeli. Rennes, Dinamo Kiev ve Fenerbahçe. Yarınki maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Rakibimizle bir ay önce karşılaştığımız döneme göre daha güçlüyüz.” diye konuştu.

Güney Koreli savunma oyuncusu Kim Min-jae ile yolları ayırdıklarını hatırlatan Jesus, transfer döneminin yakında kapanacağını ve ellerindeki kadroya odaklanmaları gerektiğini aktardı.

6 EKSİK
Fenerbahçe'nin UEFA listesinde 6 isim yer almıyor.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Nazım Sangare'nin yanı sıra kadroda düşünülmeyen Lemos, Novak, Bruma ve Burak Kapacak, UEFA listesine dahil edilmedi.
Bu oyuncuların yanı sıra golcü oyuncu Serdar Dursun da listeye alınmadı.