Festival sırası Harran’da

Festival sırası Harran’da
Bir hafta önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen organizasyonun ardından bu kez Harran’da düzenlenen müzik festivali de yoğun ilgi gördü. Harran programında, şarkıcı Mustafa Sandal, Soner Sarıkabadayı, Kadir, Burak Bulut...

Bir hafta önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen organizasyonun ardından bu kez Harran’da düzenlenen müzik festivali de yoğun ilgi gördü. Harran programında, şarkıcı Mustafa Sandal, Soner Sarıkabadayı, Kadir, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş sahne aldı.

Harran Pamuk Sanat ve Müzik Festivali’ne binlerce müziksever katıldı. Etkinliği düzenleyen Dosso Dossi Holding Üst Yöneticisi Hikmet Eraslan, program öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu serüvenin ilk olarak memleketi Doğubayazıt’ta başladığını ve ilk organizasyondan itibaren yoğun bir ilgiyle etkinliklerin devam ettiğini söyledi. Cizre’nin ardından Harran’da gerçekleştirilen festivalle tüm Türkiye’yi gezmek istediklerini belirten Eraslan, “Bizim amacımız sosyal sorumluluk projesi geliştirip insanlarımıza dokunmak. Onların ulaşılmadığı sanatı, müziği ve sporu geliştirmek. Özellikle Anadolu’nun ücra yerleri bu tür etkinliklerden ve organizasyonlardan malum uzak. Biz de bu etkinlikle onlara biraz olsun dokunuyor, motive ediyorsak ne mutlu bize” dedi.

Yıllardır yurt dışında bu tür organizasyon yaptıktan sonra Türkiye’de aynı programları yapmaya karar verdiklerini belirten Eraslan, “İlk adımımızı Doğubayazıt’ya yapmıştık. Ama o kadar çok beğenildi ki, buralara geleceğimizi ben de tahmin etmiyordum işin doğrusu, iyi ki de gelmiş. İyi ki de şu anda farklı coğrafyalarda karış karış gezebilecek iller değil, kasabalar, köylere kadar gidebilecek, insanları motive edecek bir organizasyon oluşturduk” açıklamasını yaptı. Soner Kabadayı da Harran’da ilk kez konser vermekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Sizlerin karşınızda şarkı söylemek benim için olabilecek en büyük şeref mertebesidir” ifadesini kullandı.