FETÖ filminin dikkat çeken sponsorları

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 17, 2021 / 11:11

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kültür Bakanlığınca da desteklenen “15/07 Şafak Vakti” filminin finansmanı için kayyım atanan ve el koyulan Koza Altın ve İstikbal Mobilya gibi şirketler ile kamu bankaları Halkbank, Ziraat Bankası’ndan kaynak aktarılması dikkati çekti.
FİLMİN SPONSORLARI EL KOYULAN ŞİRKETLER
Sponsorlar arasında yer alan İstikbal, Boydak Holding bünyesinde yer alıyordu. Boydak Holding, halihazırda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) denetiminde bulunuyor.
Koza Altın da Koza İpek Grubu bünyesinde yer alan altın madenciliği şirketiydi. TMSF denetiminde olan Koza Altın da bin kişilik kadrosunun 2 bin kişiye çıkarılması kârlılığının düşürülmesi ile gündeme gelmişti. Hem Koza İpek Grubu ve bağlı şirketlere hem de Boydak Holding ve bağlı şirketlere 15 Temmuz Fetullahçı darbe girişimi sonrasında “FETÖ’ye finans sağladığı” gerekçesiyle el koyuldu.
Yönetmenliğini Volkan Kocatürk’ün üstlendiği filmin başrollerini Erkan Petekkaya, Baran Bölükbaşı, Tugay Mercan, Serkan Ercan ve Nazan Diper üstlenirken, oyuncular arasında Aslıhan Karalar, Doğa Özüm, Ferhat Yılmaz, Deniz Bolışık ve Hatice Sibel Aytan yer alıyor.
Film, Çengelköy’de pastane işleten Cevdet (Erkan Petekkaya) ve çocuklarının öyküsünü merkeze alıyor.
3 Şubat 2021’de başlayan dekor inşası 40 günde tamamlandı ve 15 Mart’ta filmin çekimlerine geçildi. 8 hafta süren çekimler boyunca, 150 kişilik ekip ve 7 bin 500 yardımcı oyuncu görev alırken, 1250 aksesuar araç, tank ve askeri kamyon kullanıldı.
Filmin yapımcılığını Rafadan Hayat Film, ortak yapımcılığını ise TRT üstlendi. Koza Altın, İstikbal, Halkbank ve Ziraat Bankasının sponsor olduğu film 15 Temmuz’da vizyona girdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top