Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur

Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 80 baro başkanının başlattığı ‘Savunma Yürüyüşü’yle ilgili açıklamalarına tepki gösteren İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Feyzioğlu artık bir avukatlık...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 80 baro başkanının başlattığı ‘Savunma Yürüyüşü’yle ilgili açıklamalarına tepki gösteren İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur” ifadesini kullandı.

TBB Başkanı Feyzioğlu’nun “Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?” sorusuna twitter hesabından yanıt veren İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Metin Feyzioğlu’nun bugünkü beyanları, onu bütün açıklığı ile anlamak için yeterlidir: Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır” ifadesini kullandı.
Feyzioğlu’nun CNNTürk canlı yayınında, baroları eleştirirken hedef aldığı isimlerden Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Aşkın Demir de Feyzioğlu’na yanıt verdi. Demir, Feyzioğlu’nun “Benim görevim öncelikle devletin çıkarını savunmaktır” sözünü hatırlatarak ‘TBB Başkanı gibi değil siyasi parti başkanı gibi konuşmaktadır” ifadesini kullandı. Feyzioğlu’nun Dersim’le ilgili sözleri çarpıttığını belirten Demir, “Feyzioğlu Dersim’de yaşanan ve tarihçilerin bile daha yeni yeni konuşabildiği, araştırdığı bu tarihi olgudaki şiddet hiç olmamış gibi yorumlar yapmaktadır. Ben bu konuda baronun sosyal medya hesabında değil de kendi sosyal medya hesabımda yaptığım paylaşımı canlı yayında ‘düşünebiliyor musun Ankara Barosu Başkan Yardımcısı bunu söylemekte’ diyerek siyasi iktidara hedef vermektedir. Sayın Feyzioğlu, toplumun vatanseverlik ve milliyetçilik gibi moral duygularını sömürmenin kolaycılığıyla yetinmeyip yazıda yer alan ifadeleri de çarpıtmıştır.” dedi.

YÜRÜYÜŞ HAK VE ADALET EYLEMİDİR

2017 yılında İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet' talebiyle yürüyüş başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, baro başkanlarının yürüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Baro başkanlarının yürüyüşü, hak eylemidir, adalet eylemidir. Çoklu baro Anayasa ihlali olur” ifadelerini kullandı. Mesajı CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir sosyal medyadan duyurdu.