FEYZİOĞLU İMDADA YETİŞTİ

FEYZİOĞLU İMDADA YETİŞTİ
77 baro, İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı ve meslek örgütlerinin genel kurullarını erteleyen koronavirüs genelgesine tepki olarak ortak bir açıklama yayımladı.Barolardan yapılan ortak açıklamada, genel kurullara ilişkin...

77 baro, İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı ve meslek örgütlerinin genel kurullarını erteleyen koronavirüs genelgesine tepki olarak ortak bir açıklama yayımladı.
Barolardan yapılan ortak açıklamada, genel kurullara ilişkin yasal düzenlemenin, genelge ve kurul kararı gibi işlemlerle ortadan kaldırılmasının açıkça hukuka aykırı olduğu belirtildi.
Açıklamada, “Siyasi partilerin kongrelerini yapmalarında sakınca bulunmadığını beyan ederek virüsün toplantı seçtiğini ortaya koyan YSK kararı hakkında ise hukuki bir değerlendirme yapmak maalesef mümkün değildir” denilerek, diğer etkinliklerin yasaklanmayıp baro seçimlerinin ertelenmesinin, avukatların iradelerine ipotek koyulması anlamına geldiği vurgulandı.
‘TEK BİR İSTEĞİMİZ VAR; HUKUK DEVLETİ’
Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “77 baro başkanı. Seçimi erteleyen ama bir taraftan da kendi görev sürelerinin uzatılmasını getiren yasa dışı düzenlemeye karşı çıkıyor ve seçime gitmek istiyorlar. Seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyorlar. Tek bir isteğimiz var; ‘HUKUK DEVLETİ’” ifadelerini kullandı.

GENELGEYLE KANUN DEĞİŞTİRİLEMEZ

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.İzzet Özgenç de yaptığı açıklamada, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu ve baroların yönetim ve denetim organlarının seçimine ilişkin takvimin kanunla düzenlediğini belirterek, değiştirilemeyeceğini söyledi.