Feyzioğlu’nun yanındaki başkan istifa etti

Feyzioğlu’nun yanındaki başkan istifa etti
AKP’nin çoklu baro düzenlemesinin meclise sunulmasının ardından Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, protesto amacıyla görevinden istifa etti.Samsun Barosu adına Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan...

AKP’nin çoklu baro düzenlemesinin meclise sunulmasının ardından Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, protesto amacıyla görevinden istifa etti.

Samsun Barosu adına Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan Başkan Kerami Gürbüz, "Yasa teklifini kabul etmiyoruz. Bizler bu şartlarda ilerleyemeyiz. Artık bu işin sürdürülecek bir tarafı kalmamıştır. Ben an itibariyle Samsun Barosu Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bunu hem bugünkü şartlar, hem de 15 gün içerisinde yaşananlardan dolayı istifa ediyorum” dedi.

Samsun Baro Başkanı Gürbüz, yaklaşık 60 kentin baro başkanı Ankara girişinde polis tarafından engellenirken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden heyet içinde yer almıştı. Gürbüz ve beraberindeki baro başkanları, yapılan ziyaretin ardından Ankara girişinde engellenen baro başkanlarının eylemine katılmıştı.