Feyzioğlu’nun yöntemi Cumhurbaşkanlığı ile diyalog

Feyzioğlu’nun yöntemi Cumhurbaşkanlığı ile diyalog
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘Çoklu Baro’ teklifinin genel kuruldaki görüşmelerini izlemek için geldiği Meclis’te bir açıklama  yaparak “Bizim yöntemimiz her zaman Adalet Bakanlığı ile, Cumhurbaşkanlığı ile diyalog...

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘Çoklu Baro’ teklifinin genel kuruldaki görüşmelerini izlemek için geldiği Meclis’te bir açıklama  yaparak “Bizim yöntemimiz her zaman Adalet Bakanlığı ile, Cumhurbaşkanlığı ile diyalog içinde olmaktır” dedi.

Çoklu baro fikrine kendilerinin de karşı olduğunu ifade eden Feyzioğlu, teklif komisyon aşamasındayken Ankara, İstanbul ve İzmir baro başkanlarının, Meclis'e gelip çekincelerini anlatmasını arzu ettiğini ama başkanların bunu kabul etmediğini söyledi.

Teklif üzerinde görüşmeyi reddetmenin sürecin dışında kalmak olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Bunu yapmak yerine dışarıda bekleyip protesto etmeyi tercih ettiler. Çok saygı duyuyorum fakat yılların idarecilik tecrübesinin bana öğrettiği; protesto edip işin dışında kalırsanız, süreci etkileyemiyorsunuz.” Dedi.

Feyzioğlu, daha sonra TBB Sayman Üyesi Sabri Erdal Güngör ile birlikte izleyici sıralarından bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi.