Fezlekelerde CHP ve İYİ Parti ayrı düştü

Fezlekelerde CHP ve İYİ Parti ayrı düştü
Aksaray’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent merkezinde esnaf ve sanatkarları ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Kılıçdaroğlu, HDP’li milletvekillerinin fezlekelerinin oylamasıyla...

Aksaray’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent merkezinde esnaf ve sanatkarları ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, HDP’li milletvekillerinin fezlekelerinin oylamasıyla ilgili olarak “Eller kalkıp inecek” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “ Ya ‘Eller kalkacak, inecek’ dediğin adamlar bu milletin seçtiği milletvekilleri. Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu? Bu milletvekilleri ‘Ya şu dosyaya bir bakalım’ demeyecek mi? Erdoğan diyor ki ‘Demeyeceksiniz. El kaldırıp, indireceksiniz.’ Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis’te” dedi.
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Erdoğan, Merkez Bankası’ndaki 128 milyar dolar için ‘piyasalardaki dalgalanmayı önlemek amacıyla kullanıldı’ dedi. Siz ne söylemek istersiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“128 milyar dolarla ilgili açıklama doğru bir açıklama değil. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklamadır. İnat etti, damadı getirdi, 128 milyar dolar toz oldu gitti. Madem ki dengelemek için kullanmış, esnafta yok, çiftçide yok, emeklide yok. Hiç kimsede yok, nerede bu para?”

DOKUNULMAZLIKLARIN
KALDIRILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Hakim ve savcıların olmayan düğmelerini, cübbelerini iliklediği bir zamanda, bu insanlara güvenerek milletin sesi olan milletvekillerinin, dokunulmazlığının kaldırılmasını bugünkü aşamada doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’a ‘Hazıroldayım’ dediniz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun daha fezlekeyi görmeden HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili yaptığı “Evet oyu vereceğiz” açıklaması Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam’ın tepkisini çekti. Cihangir İslam, Ağıralioğlu’nun bu açıklamasının Erdoğan’ın çağrısıyla aynı doğrultuda olduğunu belirtti.
Cihangir İslam,”’Benim elim zaten havada’ beyanı, Erdoğan’ın ‘Eller hemen iner kalkar’ açıklamasına ‘Zaten hazıroldayım’ cevabıdır” dedi.