Fikri Sağlar’a soruşturma

Fikri Sağlar’a soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı televizyon programında, “türbanlı hakim” açıklaması nedeniyle eski CHP milletvekili Fikri Sağlar hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan,...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı televizyon programında, “türbanlı hakim” açıklaması nedeniyle eski CHP milletvekili Fikri Sağlar hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan, re’sen soruşturma başlattı. Sağlar, soruşturmanın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “AKP ‘hukuk reformuna’ hız kesmeden devam ediyor; susmayacağız, laik demokratik Cumhuriyeti sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.
BU VESİLEYLE BENDEN KURTULMAK İSTİYOR
‘Türbanlı hakim’ sözleri tartışma yaratan ve hakkında soruşturma başlatılan CHP’li Fikri Sağlar, Nagehan Alçıya’ya konuştu. Sağlar, kendisine sert eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Kemal Bey bu olayı vesile ederek benden tamamen kurtulmak istiyor ama kurtulamaz” dedi. Sağlar, sözlerinin arkasında durduğunu ve CHP tabanının da kendisi gibi düşündüğünü belirtti.