Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Filede gereken dersler çıkarılmalı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız (Filenin Sultanları), Başkent Ankara’da düzenlenen FIVB Milletler Ligi finallerinde mücadele etti.

Türkiye, Brezilya ve Kanada’da gerçekleşen 3 ayaklı lig etabını 7.sırada tamamlayan Filenin Sultanları, hafta sonu başkent Ankara’da organize edilen finallerde altın madalya için parkeye çıktı.

Çeyrek finalde Tayland ile karşı karşıya geldik. İlk sette, savunmadaki başarısı ile göze çarpan bir Tayland izledik. Çıkarılması en zor topları bile büyük bir beceri ve direnç ile savundular.

Sultanlarımız ise hücum oyunları bakımından tutuk bir ilk set oynadı. Buna rağmen, 4 sayılık bir üstünlük sağlamayı başardılar ama bu sayı farkını da koruyamadılar. Hal böyle olunca, setlerde 1-0 öne geçen taraf Tayland oldu.

Daha sonraki setlerde, hücumda ve savunmada çok daha etkili bir Milli takım vardı parkede. Zehra Güneş liderliğinde kaliteli orta hücumlar gerçekleştirdiler. Kaliteli orta hücumlara, Ebrar Karakurt ile Hande Baladın’dan gelen son derece etkili smaçlar da eklenince kontrolü elimize aldık ve Tayland’a yeniden oyuna dönme fırsatını tanımadık.

Tayland’ı 3-1’lik skorla mağlup eden Filenin Sultanları, yarı finalde son Avrupa şampiyonu İtalya’nın rakibi oldu.

İtalya karşısında, ağırlığımızı tam olarak hissettiremediğimiz bir performans sergiledik. İkinci ve üçüncü setlerde dirençli bir görüntü ortaya koymamıza rağmen, karşılaşma genelinde çok basit hatalar yaptık. Kullandığımız bazı servisleri dışarı attık, rakibin kullandığı bazı servisleri ise karşılayamadık.

İtalya ise hücum oyunlarının büyük bölümünü Paola Egonu ve Caterina Bosetti üzerinden gerçekleştiren bir ekip. Özellikle Egonu, güçlü fiziği ile takımı adına çok önemli bir hücum opsiyonu. Sultanlarımız karşısında da bu ikiliyi çok iyi kullandılar.

Son Avrupa şampiyonu İtalya’ya 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları altın madalya şansını kaybetti ve bronz madalyaya uzanmak için üçüncülük maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Sultanlarımızın karşısına, en önemli oyuncularından biri olan Tijana Boskovic’ten yoksun olarak çıktı Sırbistan. Boskovic’in olmaması, Milli takımımız açısından çok önemli bir gelişmeydi elbette.

Ancak, rakibimiz açısından hayati bir öneme sahip olan bu eksikliği fırsata çeviremedi Milli takımımız.

İkinci setin başından üçüncü setin ortasına kadar geçen süreçte, son yılların en kötü Milli takım performansını seyrettik. Dirençsiz, ne yaptığını bilmeyen bir görüntümüz vardı.

Sırbistan’a da 3-0’lık skorla mağlup olan Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde 4.olarak madalya hedefini gerçekleştiremedi.

Yazımın sonunda, başkent Ankara ve değişik illerden Ankara Spor Salonu’na akın ederek Filenin Sultanlarına destek veren taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten müthiş bir ambiyans oluşturdular.

Futbolda bile Milli takımımızın oynadığı maçlara gereken ilgi gösterilmez iken, voleybol maçlarımızda yaratılan bu ambiyans çok ama çok önemli.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi