Filenin Sultanları Şampiyonluk Peşinde…

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 26, 2021 / 11:01

Voleybol Avrupa Şampiyonasında Filenin Sultanları’nın maçlarını izlemiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Her saniyesi heyecan fırtınası şeklinde geçen maçlarımızda kadın voleybolcularımız yüzümüzü ağartıyor. Benim bir şey söylememe gerek yok. İsveç milli takımının hocası oyuncularına “Böyle bir takımla her zaman karşılaşamayız. O yüzden keyfini çıkarın ve tecrübe kazanın” diyor.

Dünya sıralamasında dördüncü, Avrupa sıralamasında birinci durumda olan takımımız turnuvanın en güçlü şampiyonluk adayları arasında. Grubunu rahat bir şekilde yenilgisiz birinci sırada bitiren takımımızın Sırbistan ile final oynaması bekleniyor.

Takımımızın en güçlü yönü tüm oyuncularımızın çok etkili servisler kullanması. Cansu ve Eda oyunun kırılma anlarında rakibi hataya zorlayan servisleri ile setlerin bize dönmesini sağlıyor. İsabet oranı istenen düzeyde olmasa da Ebrar’ın sert smaç servisleri rakiplerimiz üzerinde psikolojik baskı kuruyor. Tuğba, Zehra ve Hande de çoğu zaman iyi servis kullanıyor.

File önünde orta oyuncularımız ile rakiplerimize üstünlük sağlıyoruz. Eda ve Zehra’ya atılan toplarda içimiz rahat oluyor. Bloklarımız etkili. Bu bölgede bizden iyi takım yok desek abartmış olmayız.

Pasör çaprazımız Ebrar’ın oyuna iyi başladığı maçlarda takımımızın yenilmesi çok zor. Bu seviyede bir oyuncumuz daha olsa bambaşka bir kulvarda oluruz.

Bir diğer avantajımız oldukça uzun bir takım olmamız. Oyuncularımızın uzun olmasına rağmen aynı zamanda atletik özelliklere sahip olması bizi bir adım öne çıkarıyor.

O halde neden son maçlarımızda Sırbistan’a hep yeniliyoruz? En başta pasörümüz Cansu Vakıfbank takımında Sırbistan Milli takımının pasörü Maja Ognjenovic’in yedeği idi. Kendisinden çok şey öğrendiğini itiraf ediyor. Boynuzun kulağı geçeceğinden eminiz zira Cansu potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Aynı şekilde Eczacıbaşı’nda oynayan Hande takım arkadaşı Sırp smaçör Tijana Boskoviç’in gölgesinde kalıyor. Haliyle bu durum Sırbistan milli takımı karşısında psikolojik olarak maça geride başlamamızı sağlıyor.

Ancak şöyle de bir durum var. Sırbistan takımında Boskovic gibi maçı tek başına alıp götürecek bir oyuncu olmasına rağmen önlem alındığında bizdeki kadar hücum çeşitliliğine sahip değiller. Son turnuvada finalde yenildiğimiz Sırbistan’ı bu defa yenip şampiyon olacağımızı umuyorum.

Bu turnuvada oyuna giren genç oyuncularımız kadın voleybolunda uzun yıllar zirveye oynayacağımızı müjdeliyor. Yasemin, İlkin, Buse ve Beliz ileride adlarından çok söz ettirecekler.

Türkiye ile Çekya arasında oynanacak Avrupa Şampiyonası son 16 turu karşılaşması, 29 Ağustos Pazar günü Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde oynanacak. Kaçırmayın…

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top