‘Filenin Sultanları’ndan ABD’ye gözdağı

Şampiyonluk düşü kuran takımlar! Bu yarışta biz de varız! İmza: Filenin Sultanları…
Kadın voleybol takımımız havalı ABD’ye gözdağı verdi. Çok kötü başladığı ve 2-0 geriden geldiği maçı 2-2’ye getirip, karar setine taşıyarak şimdilik istediğini aldı. Favori takımlarla olan maçlarını tamamlayan ve çeyrek finale çıkmayı neredeyse garantileyen filenin sultanları dünyanın en güçlü takımları ile karşılaşacağı her maçı kafa kafaya oynayabileceğini bir kez daha ispatladı.
ABD, Çin, Brezilya, Sırbistan, İtalya ve Türkiye kadın voleybolunun en güçlü takımları. Favorisi olarak çıktığımız İtalya maçını kilit oyuncularımızın gününde olmaması ve rakip takımda oynayan Nijerya asıllı Paola Egonu’nun smaçlarına önlem alamadığımız için kaybettik. Bu takımla turnuvada bir kez daha karşılaşırsak bu defa kazanacağımızı düşünüyorum.
Turnuvanın en düşük yaş ortalamasına sahip olan oyuncularımız belli ki bir anda ilgi odağı olmanın psikolojik ağırlığını kaldırmakta güçlük çekiyor. Bu nedenle ABD maçı moral açısından çok önemliydi. Ebrar’ın, Cansu’nun hiç devreye giremediği maçta tecrübeli oyuncularımız Meryem ve Naz “Biz buradayız” dedi. Fenerbahçe’den takım arkadaşı olan Naz ve Eda’nın uyumu ABD maçına ortak olmamızı sağladı.
Müthiş bir yetenek olan Ebrar maça nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Bunu çok iyi bilen kurt antrenör Guidetti son iki maçımızda Ebrar’ı kenara çekti. Ebrar bunlarla baş etmeyi öğrendiğinde çok büyük voleybolcu olacak ancak henüz çok genç ve henüz alması gereken çok yol var. Bu turnuvada Ebrar devreye girebilirse hiçbir takım karşımızda tutunamaz.
Sakatlıktan kısa sürede müthiş bir dönüş yapan Zehra ve her zaman üst seviyede oynayan Eda takımı sırtlamaya devam ediyor. Her maçta onlara ayak uyduracak bir iki oyuncumuz çıksa her maçımızı kazanırız. Hande’den beklentimiz çok yüksek. Henüz potansiyelinin tamamını oyuna yansıtmış değil. Umarım kırılma maçlarında bunu yapar. Takımımız yardımlaştığında ve arka alanda savunma yaptığında hemen maça ağırlığımızı koyuyoruz.
Çeyrek finalde hangi takımla karşılaştığımız aslında çok da önemli değil. Eninde sonunda madalya kazanabilmek için diğer grubun güçlü takımları olan Brezilya veya Sırbistan’ı yenmek zorunda kalacağız. Çeyrek finalde bu takımlardan birini yenersek finale giden yol ardına kadar açılıyor. Önemli olan voleybolcularımızın kendi oyunlarını oynaması ve potansiyellerini sahaya yansıtabilmesi. Olası bir olimpiyat şampiyonluğu ülke sporumuzda yepyeni bir kulvar açabilir ve örnek alınması halinde diğer spor dallarında da başarının kapısını aralayabilir.
Gönül istiyor ki kadın voleybol takımımızın tıpkı lig maçlarında olduğu gibi her hafta maçı olsun. Her maçımız çok heyecanlı ve maç günlerimiz adeta bir heyecan fırtınası şeklinde geçiyor. Oyuncularımızı artık adeta ailemizin bir ferdi gibi görüyoruz. Başarıları koltuklarımızı kabartıyor. Artan ilgi ve onları örnek alan genç oyuncularımız bu başarıları daha da ileriye taşıyacak. Filenin sultanlarını izlemeye devam edin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Onur Aydoğan Arşivi