Filmekimi başlıyor

Filmekimi başlıyor
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Paribu sponsorluğunda düzenlenen 21. Filmekimi, 7-16 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.Filmekimi filmleri Beyoğlu’nda Atlas 1948...

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Paribu sponsorluğunda düzenlenen 21. Filmekimi, 7-16 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Filmekimi filmleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinemaevi’nde izlenebilecek.

Filmekimi programı bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki saygın festivallerde prömiyerini yapmış, ödüller kazanmış filmleri izleyiciyle buluşturacak.

Venedik Film Festivali’nde yarışan “The Banshees of Inisherin”, “Beyaz Gürültü”, “Marlowe”, “L’Immensità” ve “Usta Bahçıvan” filmleri Filmekimi programında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

“Öğle Güneşinde Yıldızlar”, “Yakın”, “Sekiz Dağ”, “Aİ”, “Ayrılma Kararı”, “Kutsal Örümcek”, “Bebek Servisi”, “Cennetten Gelen Çocuk”, “Güneş Sonrası”, “İncir Ağaçlarının Altında”, “Savaş Atı”, “Güzel Bir Sabah”, “Leyla’nın Kardeşleri”, “Mavi Kaftan”, “Akdeniz Ateşi”, “İşe Yaramazlar” ve “Korsaj” Filmekimi’nde gösterilecek.
Programda ayrıca “R.M.N.”, “Kadın Kral”, “İyi Şanslar Leo Grande”, “Masum”, “Kestik!”, “Aşkın Ateşi”, “Tanrının Unuttuğu Yer” ve Yıldız Kenter belgeseli “Caniko” da yer alıyor.