Filoyu yenilemeyen kim?

Filoyu yenilemeyen kim?
Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgelerini ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra yangında oluşan zararların tazmin edileceğini söyledi. Erdoğan özellikle uçaklar konusunda yapılan tartışmalardan rahatsız....

Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgelerini ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra yangında oluşan zararların tazmin edileceğini söyledi. Erdoğan özellikle uçaklar konusunda yapılan tartışmalardan rahatsız. Cumhurbaşkanı kendisini dinleyenlere bu konuda resmi makamlardan yapılan açıklamalara itibar edilmesini istedi.
Erdoğan ‘THK uçakları neden hangarda’ sorusunu yanıtlarken ise şu ifadeleri kullandı:
“Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi, uzun yıllardır bu görevi yürüten Türk Hava Kurumunun filosunu ve teknolojisini yenileyememiş olmasıdır. Buna rağmen 2021 yılında da artık hurda görünümüne bürünen bu uçaklardan 3’ü ile 18 helikopter, Türk Hava Kurumu ortaklığındaki bir şirketten kiralanmıştır. Ayrıca son yangınlarda çok işimize yarayan yeni teknolojiye sahip amfibik uçaklar ile yine gelişmiş helikopterlerimiz sayesinde yangınla mücadelede filomuzdaki zafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştık. Ukrayna, Rusya, Azerbaycan’dan, son anda İran’dan gelen uçaklarla sayımız fiilen artmıştır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün THK envanterinde bulunan ve dört milyon dolar bakım masrafı ödenmediği için hangarda bekletilen uçaklar için, “THK’nın elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok” ifadelerini kullanmıştı.

CİĞERLERİMİZİ YAKANIN CİĞERLERİNİ YAKACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın soruşturmalarıyla ilgili de bilgi verdi. Türkiye’deki herkes gibi kendilerinin de aynı anda bir çok yerde çıkan yangın nedeniyle soru işaretleri olduğunu söyledi, emniyet birimlerinin etkili bir soruşturma yürüttüğünü duyurdu. Erdoğan, Milas’taki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı bilgisini de paylaştı. Cumhurbaşkanı, “ Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur” dedi.

YANGIN YERLERİ AFET BÖLGESİ

Hükümet yangından etkilenen yerleri afet bölgesi ilan etti. Acil ihtiyaçların karşılanması için yangından etkilenen bölgelere 50 milyon ödenek aktarıldığını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Erdoğan, “Afet bölgesinde vergiler ertelenecek, SGK primleri ertelenecek, esnaf kredi ödemeleri ve faizsiz esnaf kredisi verilecek. Bir ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacak.. Yanan ve hasar gören evlere de kira yardımı yapılacak” diye konuştu.