Fincancı iddianamesinin savcısı IŞİD’linin dosyasını bekletmiş

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2022 / 12:03

IŞİD’in Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlediği canlı bomba saldırılarına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, IŞİD’in ‘canlı bomba emiri’ olduğu ileri sürülen ve Suriye’deyken örgüt içinde kadılık yaptığı dönemde en fazla idam kararını verdiği dile getirilen Muhammed Cengiz Dayan hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti.

10 Ekim davası avukatları, Dayan’ın kritik sanıklardan biri olduğunu bildirerek savcılığa, 10 Ekim davasıyla birleştirilmek üzere suç duyurusunda bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre; Ankara Cumhuriyet Savcısı M.Y., Dayan hakkındaki suç duyurusunu 9 ay bekletti ve daha sonra 10 Ekim davasında kimlikleri tespit edilemediği için X-Y olarak kodlanan şüphelilerle ilgili açılan dosyayla birleştirdi. Ancak bu sefer de bu soruşturma için gizlilik kararı alındı ve avukatlara Dayan’ın akıbeti hakkında bilgi verilmiyor.

AVUKATLARDAN ‘DAYAN’IN GİZLİLİK KARARI KALDIRILSIN’ TALEBİ
Dayan hakkındaki dosyayı 9 ay beklettikten sonra açtığı soruşturmaya da gizlilik kararı veren Savcı M.Y., TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında bir basın kuruluşuna verdiği demeç nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla bir ay içinde iddianame hazırlamış, Fincancı’nın 7 yıl 6 aya kadar hapsini istemişti. 10 Ekim davası avukatları, şimdi savcının Dayan hakkında da harekete geçmesini ve gizlilik kararının kaldırılmasını istiyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top